29.2 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Celje: Vstopna točka za testiranje pacientov s sumom na okužbo z novim koronavirusom v kontejnerjih pred UC Celje

Včeraj dopoldne so pred Urgentnim centrom Celje so postavili trije kontejnerji, v katerih bo od 8. marca 2020, od 7. ure naprej potekala obravnava pacientov, ki v bolnišnico prihajajo na testiranje zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom SARS-CoV-2.

 

Pacienti, oziroma osebe ki pridejo z namenom testiranja, se najprej zglasijo v kontejnerju z oznako SPREJEM PACIENTOV, kjer bodo opravili epidemiološko triažo in administrativne postopke. Nato bodo napoteni v drug kontejner z oznako AMBULANTA, v katerem bo opravljen odvzem kužnin. Na izvide testov bodo pacienti počakali v tretjem kontejnerju z oznako IZOLACIJA, so pojasnili iz SB Celje zainteresirani in zaskrbljeni javnosti. Sicer pa je treba dodati, da medicinskemu osebju UC Celje pomagajo dežurne ekipe iz zdravstvenih domov na širšem celjskem območju. Za enkrat, so kot pojasnjujejo, rezultati opravljenih testiranj odvzetih vzorcev NEGATIVNI.

Nočni odvzem vzorcev bo še naprej v izolacijski ambulanti Urgentnega centra Celje.

Glede posameznih Zdravstvenih domov na Celjskem pa bodo taisti o stanju na svojem območju poročali nas svojih spletnih straneh.

Da bi čim bolj omejili število ljudi, ki bo v prihodnjih dneh vstopalo v bolnišnico, so sprejeli tudi naslednje ukrepe:

  • ukinitev osebnega naročanja na zdravniško obravnavo. Vse bolnike pozivajo, da do preklica za naročanje uporabljajo druge načine, to je naročanje po telefonu, preko e-naslova [email protected] oz. spletne strani eZdravje-zVem
  • ukinitev osebnih informacij o bolnikih na bolnišničnih oddelkih. Informiranje svojcev, ki so jih bolniki za to pooblastili, bo potekalo po telefonu;
  • v primeru kritičnega zdravstvenega stanja bolnikov bodo obiski svojcev dovoljeni izključno ob predhodni pisni odobritvi zdravnika.

Poleg tega se z današnjim dnem v bolnišnici:

  • začasno ukinjajo izobraževalni procesi vseh strokovnih profilov,
  • odpovedujejo obiski vseh poslovnih partnerjev,
  • prepove uporaba samopostrežne restavracije za zunanje obiskovalce. Do preklica bo namenjena le zaposlenim v bolnišnici.

Zadnje novice

Sorodne vsebine