2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Časovna rekonstrukcija izjav odstavljene direktorice NIJZ Nine Pirnat, ki je v Slovenijo pripeljala epidemijo!

Janševa vlada je brez pojasnil odstavila direktorico NIJZ Nino Pirnat, ki si je uspela ob izbruhu virusa pridobiti zaupanje javnosti,” so poročali na Prvem programu radia RTV Slovenija. A v srhljivem videoposnetku boste videli, da je Nina Pirnat s svojimi javnimi izjavami počela vse drugo, medtem pa ogrožala zdravje in varnost vseh prebivalcev v Sloveniji. Poleg bivše Šarčeve vlade je prav ona najbolj odgovorna za epidemijo virusa covid-19 v Sloveniji.

 

To je bil čas zimskih počitnic, ko se je mnogo slovenskih družin odpravilo na smučanje v Italijo in v Avstrijo. V Italiji se je dne 24. februarja že vedelo, da bodo naši zahodni sosedje doživeli epidemijo virusa covid-19, kar se sedaj tudi dokazuje. “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne,” je povedala Nina Pirnat na tiskovni konferenci 24. februarja 2020.

V zadnjih dneh februarja je Pirnatova še naprej brezskrbno spremljala situacijo. Slovenske družine veselo smučajo, med njimi tudi veliko zdravstvenih delavcev. Iz italijanske pokrajine Lombardije poročajo o tisočih obolelih. V Italiji prične vsak dan zaradi virusa umirati sto italijanskih državljanov. Pirnatove signali zdravstvene krize iz severne Italije ne zmotijo: “Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domače samoizolacije.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine