1.8 C
Ljubljana
nedelja, 21 aprila, 2024

Bodo stanovanjsko problematiko mladih in migrantov reševali z odvzemom stanovanj upokojencem?

V letih od 2004 do 2008, ko je vlado vodil Janez Janša, so bile neto pokojnine višje za več kot 111 evrov, v času vlade SMC, ki se hvali, da je zvišala pokojnine, pa so se te zvišale le za 1,16 odstotka oziroma za dobrih 7 evrov. Povprečna pokojnina je 620 evrov, kar je 40 odstotkov manj od leta 2008 obljubljenih Erjavčevih 1.000 evrov. Zdaj naj bi levičarske stranke imele v načrtu celo odvzem upokojenskih stanovanj.

Med upokojenci se je naselil strah, da bi na junijskih volitvah zmagala SD ali levica.

Nevarnost za upokojence, da ostanejo brez stanovanj!

Po družbenih omrežjih pa so se še razširile neuradne informacije, da nameravajo stanovanjsko problematiko mladih in migrantov reševati tako, da bi upokojencem, ki živijo sami, vzeli stanovanja. Po odvzemu stanovanja bi jih preselili v domove za starejše ali pa bi jih tako obdavčili, da bi bili ti prisiljeni poceni prodati svojo lastnino. To za stranko SD, ki jo vodi Dejan Židan, ni nič novega, saj so po drugi svetovni vojni nacionalizirali marsikatero nepremično. Nacionalizacija pa ni bila nič drugega kot kraja. Znano je tudi, da z domovi za starejše sodeluje sin Toneta Ropa, nekdanjega predsednika propadle LDS. Ropova partnerica Melita Župevc pa je bila včasih poslanka SD, nato je prešla k Pozitivni Sloveniji, ki jo vodi Zoran Janković. Slednje je še dodatno dejstvo, ki med poznavalci krepi prepričanje, da gre za usklajen projekt tako SD kot celotne levice, tudi stranke DeSUS, ki se je pobratil z Jankovićem, ter omrežij, ki obvladujejo ozadja. Cilj vsega pa je, tako naši viri, zgolj dober zaslužek.

Pomembno, kdo bo vodil vlado prihodnjo vlado

Tudi s tega vidika je zelo pomembno, katera stranka in kdo bo vodil prihodnjo vlado, saj se pri nekaterih v ozadju skrivajo številni, pogosto tudi za širšo množico ljudi neugodni in neprijetni nameni. Daleč najbolje je bilo poskrbljeno v času prve Janševa vlade, ko so pokojnine realno najbolj zrasle.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine