14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Anonimno pismo zaposlenih Splošne bolnišnice Slovenj Gradec sporoča, da novo vodstvo ni izplačalo dodatka zaposlenim v vrednosti 400 tisoč evrov

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec vre. Po odhodu uspešnega direktorja Janeza Lavreta se je novo vodstvo soočilo s prvimi očitki na račun svojega dela. “Vemo, da je prejšnji direktor priskrbel skoraj 400 tisoč evrov tega dodatka s strani Ministrstva za zdravje, naše sedanje vodstvo pa naj bi ga razdelilo nam zaposlenim manj kot 30 tisoč evrov,” v anonimnem pismu pišejo zaposleni v SB Slovenj Gradec. Glede na očitke v anonimnem pismu smo poslali vprašanje tudi vodstvu bolnišnice.

Nova vršilka dolžnosti direktorice SB Slovenj Gradec Alenka Jezernik Skudnik se sooča s prvimi resnimi očitki o svojem delu. Spomnimo se, da je moral direktorski stolček zaradi javnih objav o novinarju Blažu Zgagi zapustiti dolgoletni prvi obraz bolnišnice Janez Lavre. V omenjenem pismu pa je napisana velika naklonjenost do bivšega direktorja in napisanih veliko kritičnih besed do novega vodstva. “Dovolite, da kot zaskrbljeni zaposleni izrazimo skrb in razočaranje nad ravnanjem prisilnega vodstva, ki nas ignorira in ne obvešča o dejavnostih, ki jih izvaja in ureja,” zapišejo razočarani zaposleni.

V preteklosti smo v našem mediju že razkrili, kako je bil bivši direktor Janez Lavre deležen medijskih šikaniranj s strani novinarke Večera in predsednice Društva novinarjev Slovenije Petre Lesjak Tušek, ki je o njem napisala veliko škodoželjnih člankov. Odkrili pa smo tudi, da je bil njen glavni vir informacij strokovna direktorica dr. Jana Makuc.

Strokovna direktorica sestankuje s sivoselci in se norčuje iz zaposlenih, zaposleni pa še vedno čakajo, da se jim izplača dodatek v času korona krize
Med očitki v pismu se je znašlo celotno vodstvo bolnišnice SB Slovenj Gradec. Anonimni zaposleni tako med drugim strokovni direktorici Makucovi zamerijo, da se do njih obnaša poniževalno. “Ti, ta novi, sploh strokovna pa samo sestankuje s sivolasci in se nam smeji,” so razočarani zaposleni.

Med drugim pa anonimni zaposleni očitajo vodstvu neizplačilo dodatka v vrednosti 400 tisoč evrov, upirajo se navodilom Ministrstva za zdravje in vračajo zaščitno opremo, kar še dodatno vnaša zmedo med zaposlenimi, pišejo v svoji anonimki. Zaposlene pa tudi moti, da morajo prestavljati ambulante in se sprašujejo, kje bodo jutri delali. “Še posebej jih skrbi, da je prišlo do resnih težav, ob dejstvu, da pri izplačilu plač niso bili izplačani nobeni obvezni dodatki,” pišejo zaposleni.

Vedno bolj se kaže, da je bil Lavre žrtev notranjih spletk in načrtovane medijske gonje, ki jo je doživel s strani dominantnih medijev. Tako razočarani zaposleni opisujejo Lavreta kot velikega človeka, ki je vedno povedal vse po resnici in bil do svojih zaposlenih odkrit.

Lavre se je opravičil Zgagi, a je zaradi napisanih besed moral zapustiti direktorski stolček
V našem mediju smo poročali o problemih bivšega direktorja Janeza Lavreta zaradi zapisanih besed na družbenem omrežju Twitter o novinarju Blažu Zgagi. V zadnjih dneh svojega mandata se je moral namesto z reševanjem življenj okuženih pacientov ukvarjati z novinarskim provokatorjem. “Morda boš kmalu pozitiven, pa da vidimo kk boš cvilu,” je Lovre odgovoril na novinarske provokacije Blaža Zgage.

“Poudariti želim, da se zavedam, da so bile moje izjave povsem neprimerne, žaljive in neetične, za kar se želim vsem iskreno opravičiti in izražam globoko obžalovanje, da sem jih zapisal. Nastale so v času moje velike obremenitve in psihičnega stresa ob dogodkih, ki so se zgodili zaradi mojega službenega dela čez vikend in urejanja zadev ob epidemiji COVID-19,” nam je dejal Lavre. A žal je Lavre moral zaradi svojih besed zapustiti direktorski stolček, medtem ko levičar dr. Rihard Knafelj lahko piše neprimerno o desnici in njenih predstavnikih in se mu ne zgodi popolnoma nič.

Luka Perš/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine