15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Ankete ne lažejo: Izrazito veliko energije in naporov na čedalje bolj radikalizirani levi strani političnega prostora gre zaenkrat v prazno

Slovenska demokratska stranka bi bila zmagovalka parlamentarnih volitev, če bi bile volitve to nedeljo. V anketi agencije Parsifal o priljubljenosti parlamentarnih strank bi dobili 22,4 odstotka glasov. Drugo mesto bi osvojila Lista Marjana Šarca s 14,9 odstotki in Socialni demokrati s 11,9 odstotkov glasov. Prednost največje vladne stranke bi se še povečala, saj bi med opredeljenimi dobila 31,9 odstotka glasov. Z najvišjo oceno (5) udeležbe volitev in opredeljenostjo bi Slovensko demokratsko stranko obkrožilo 36,7 odstotki. Za komentar raziskave smo zaprosili analitika in odlična poznavalca slovenskega političnega prostora Tomaža Štiha in Boruta Rončevića.

 

Ostale parlamentarne stranke ne bi presegle deset odstotkov, če bi bile volitve to nedeljo. Prvi trojici sledijo Levica (6,5 %), DeSUS (4,1 %), NSi (3,8 %) in SNS (3,1 %). 28,1 % volivcev je neopredeljenih.

Po besedah Štiha se očitno podpiranje ulice ni obrestovalo nekaterim strankam na levici. Tiste stranke, ki so želele delati politiko na ulici so dobile manj kot bi pričakovali. Za vlado se je najbrž obrestovalo, da so delali tiho in dobro, kar je dobra strategija za Slovenijo v naprej, nam je zaupal politični analitik Tomaž Štih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine