16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(ANKETA) Erjavčev izstop iz koalicije se že pozna na nižji podpori DeSUS, SDS močno vodi!

Javnomnenjska anketa Parsifal ugotavlja, da je Demokratična stranka upokojencev Slovenije v primerjavi s prejšnjim merjenjem, 10. decembra, ko so se poslanci DeSUS uprli predsedniku Karlu Erjavcu in je dosegla zavidanja vredno visoko podporo (7,1 odstotka) v zadnjem obdobju, nekaj te podpore že izgubila. Kot kaže, Erjavčeva poteza izstopa iz koalicije ni nagrajena med volivci. Sicer pa med ostalimi strankami še vedno z veliko prednostjo vodi SDS pred LMŠ, SD, Levico, DeSUS, NSi, Pirati, SAB, SMC, SNS, SLS+NLS in Dobro državo.

 

Parsifal je za Nova24TV med 21. in 23. decembrom izvedel anketo o podpori političnim strankam. Na samem vrhu ni sprememb, saj še vedno z veliko razliko vodi SDS, vrstni red ostaja bolj ali manj nespremenjen, je pa Levica znova prehitela DeSUS, saj je ta izgubila nekaj podpore.

Na vprašanje anketarjev, katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo, pa je največji delež vprašanih svojo podporo namenil stranki SDS, in sicer kar 20,9 odstotka. LMŠ bi izbralo 9,9 odstotka vprašanih, SD osem odstotkov vprašanih, Levico 7,2 odstotka vprašanih, DeSUS pa 6,4 odstotka vprašanih. Vse ostale stranke bi dobile manj kot tri odstotke podpore. 36,1 odstotka volivcev pa je neopredeljenih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine