10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

(ANKETA) Čas epidemije ni primeren za vložitev nezaupnice: Ogromna večina Karla Erjavca ne vidi v vlogi predsednika vlade!

Javnomnenjska anketa, ki jo od 21. decembra do 23. decembra za Nova24TV opravilo podjetje Parsifal je pokazala, da več kot polovica (56,2 odstotka) anketirancev meni, da je v času epidemije covida-19 neprimerno vložiti nezaupnico vladi. Poleg tega pa je anketa tudi pokazala, da velika večina (73,2 odstotka) predsednika DeSUS Karla Erjavca ne vidi v vlogi predsednika vlade. S tem so ljudje dokazali, da ne padajo na puhlice članov koalicije KUL, ki že lep čas preštevajo glasove pri tem pa jim je prav malo mar, da smo sredi zdravstvene krize, ki ne prizanaša državam na evropski celini. 

 

Decembra je na slovenskem političnem parketu vladala, vsaj navidez, kar napeta situacija. Koalicija KUL je bila namreč mnenja, da morajo še letos vložiti vladi konstruktivno nezaupnico, a jim je pomanjkanje glasov preprečevalo to namero. Podobno imajo tudi težave s kandidati za mandatarja. Po tem, ko se Jože P. Damijan v tej vlogi ni najbolje odrezal, je na pomoč prihitel Karl Erjavec, s ponovnim prevzemom vodstvene funkcije v DeSUS. Sledil je odhod te stranke iz vladne koalicije, minister za  zdravje Tomaž Gantar, pa je sredi epidemije odstopil s svojega položaja. Po tem, ko je nekaj časa Erjavec veljal za kandidata za mandatarja, sam se namreč vidi v vlogi predsednika vlade, se zdaj sliši govorice, da naj bi se kot kandidat pojavil še nekdo tretji. Erjavec namreč niti v svoji stranki ni deležen prav veliko podpore.

Božič je tu in načrt, da bo do tega dne aktualna vlada padla, je splaval po vodi. Žal pa je epidemija prav tako še vedno tu in zato čas za razne politične bitke ter rušenje vlade še vedno ni ravno primeren. Javnomnenjska anketa, ki jo je decembra za Nova24TV opravila agencija Parsifal, je med drugim spraševala, ali je po mnenju anketirancev sedaj primeren čas za taka dejanja, vprašanje se je glasilo:  “Je po vašem mnenju čas epidemije covida-19 primeren za vložitev nezaupnice vladi?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine