10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Ali uslužbenec UKC Ljubljana, ki je napadel bolnika s koronavirusom, nadzira tudi Slovensko tiskovno agencijo?

Povezave, povezave, povezave. Uslužbenec UKC Ljubljana Jure Brankovič, ki je v prvih dneh izbruha koronavirusa na omrežju Twitter napadel bolnika, ko je opozoril, da so v UKC Ljubljana prej kot njega, o rezultatih testiranja, torej o potrjeni okužbi, obvestili medije, je od konca lanskega leta tudi nadzornik Slovenske tiskovne agencije (STA).

Direktor agencije je Bojan Veselinovič, odgovona urednica pa Barbara Štukelj. Slovenska tiskovna agencija o izpovedi bolnika, ki je opozoril na probleme v sistemu, ni poročala. Niti o Brankovičevem neprofesionalnem izpadu.

Slovenska tiskovna agencija je v letu 2019 kar 70 odstotkov prihodkov ustvarila s

Največji “trg” Slovenske tiskovne agencije je bil vladni urad za komuniciranje, s katerim so ustvarili kar 2.2 milijona evrov prihodkov. Kar je več od celotnega zneska, ki so ga ustvarili na trgu. Kljub 2300 zaposlenim so v javni Radiotelviziji Slovenija lani 151 tisoč evrov porabili tudi za storitve Slovenske tiskovne agencije. Podrobneje si lahko največje stranke STA iz javnega sektorja ogledate v spodnji grafiki.

Vir: Gvin.

Nič manj zanimivi niso odhodki. V agenciji je bilo leta 2018 zaposlenih 85 oseb, kar je razvidno iz podatkov v grafiki desno. A je denimo Slovenska tiskovna agencija v letu 2019 še 65 tisoč evrov porabila za storitve kadrovske agencije.

Na plačilnem seznamu so tudi storitve samostojnih novinarjev in fotografov, čeprav je v agenciji, kot rečeno, že 85 zaposlenih.

Kar 37 tisoč evrov pa so porabili za storitve podjetja za upravljanje z garažnimi hišami Parks 1.

Vir: Gvin.

Brankoviča, nekdanjega novinarja Pop TV, je v UKC pripeljal donedavni minister za zdravje Aleš Šabeder. Nekdanja poslanka Jankovićeve Pozitivne Slovenije meni, da obstajajo vsi razlogi, da ostane na ministrstvu. Brankovič pa njeno prepričanje deli.

Zadnje novice

Sorodne vsebine