17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Ali FDV morda podpira spolne odnose z živalmi? Ostro obsodili “vandala”, ki se je spravil nad njihovo sliko, ki prikazuje spolno občevanje ženske z večimi hobotnicami

Na Fakulteti za družbene vede so ponovno razburili s provokativno umetnostjo, tokrat so razstavili sliko ustanoviteljice Mirovnega inštituta Vlaste Jalušič, ki prikazuje več hobotnic med spolnim zadovoljevanjem ženske. Neznanec je že sredi februarja od dekanje zahteval umik slike, a dekanja zahtevi ni ugodila. Sledil je vandalizem, ta ponedeljek je neznanec, zakrit s kapuco, posprejal sliko, ni pa znano ali gre za isto osebo. Na FDV so sicer že v preteklosti razburjali s provokativno umetnostjo, pred pol leta so imeli fotorazstavo s pornografskimi in celo s sadomazohističnimi elementi.

 

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani so ponovno razburili s provokativnimi umetninami. Kot poroča Večer, so v okviru projekta Galerije FDV razstavili sliko “umetnice” Vlaste Jalušič, sicer ustanoviteljice razvpitega Mirovnega inštituta. Slika prikazuje hobotnico, ki spolno zadovoljuje žensko. Prikazovanje spolnosti je sicer provokativno samo po sebi, to sliko pa si mnogi lahko interpretirajo kot podporo spolnim zlorabam živali. Original Sanje ribičeve žene je sicer kot sliko tiskano na les ustvaril japonski umetnik Kacušika Hokusai že leta 1814.

Moški zahteval umik slike, nato je ta postala tarča vandalizma
Kot še poroča Večer, je že sredi februarja dekanjo fakultete Moniko Kalin Golob obiskal mlajši neznanec, ki je od nje zahteval, da sliko do naslednjega ponedeljka umaknejo zaradi neprimernosti. Dekanja zahtevi ni ugodila, po njenem mnenju slika ni sporna, saj so na fakulteti polnoletne osebe. V ponedeljek je oseba, ki je bila zakrita s kapuco, poškodovala sliko.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine