15.9 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Albansko nasilje nad Slovenci se stopnjuje: 20 Kosovarjev se je spravilo na tri slovenske dijake!

V sredo popoldne je prišlo do masovnega pretepa med dijaki na parkirišču srednje zdravstvene šole: z nekaj Slovenci naj bi obračunala skupina mladostnikov albanskih korenin, ki naj bi ji bilo okoli dvajset.

Kot so še poročalo Slovenske novice, jo je skupil le en mladenič, ki pa je pomoč moral poiskati v celjski bolnišnici. Kot je povedal vir blizu obema skupinama, so menda obračunali nekdanji prijatelji oziroma znanci, ki so se svoje dni družili: »Nato so vmes prišle žalitve, užaljenost in zamere, ki so jih vpleteni širili po spletu,« pravi vir, ki nikakor ni želel biti imenovan. Policisti so ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med mladoletnikoma, v katerem je en dijak udaril drugega mladoletnega dijaka, je povedal vodja oddelka za operativo pri celjski policijski upravi Marjan Strašek. Kot še poročajo Slovenske novice, je mladoletni Kosovar udaril drugega mladoletnika s komolcem v ličnico, napadeni pa vrgel Kosovca po tleh. Takrat naj bi se nameravali vmešati še trije drugi, ki so šli nad napadenega najstnika: slišale so se grožnje s pištolami in noži.

Ravnateljica Srednje zdravstvene šole Celje, Katja Pogelšek Žilavec, je dogodek potrdila in dejala da je zadeva v obravnavi, ni pa znala povedati, kako namerava šola ukrepati oziroma zaščititi dijake!

To pa ni edini dogodek te vrste v Sloveniji, kot lahko preberete na povezavi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine