16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Afera z arbitražo – česa se oblast boji pri Simoni Drenik

Zahteva Simone Drenik Bavdek, da mora predsednik DZ Dejan Židan (SD) z dnevnega reda takoj umakniti poročilo o sramoti, ki se je državi zgodila v arbitražnem sporu s Hrvaško, ni učinkovala.

 

Židan ni umaknil poročila komisije za nadzor obveščevalnih služb o tem, kako je hrvaška obveščevalna služba DEA snemala klepete Drenikove in arbitra Jerneja Sekolca o reševanju mejnega spora s Hrvaško po nezavarovanih telefonskih linijah, pozneje je posnetke objavil tisk na Hrvaškem in v Srbiji.

Kaj je Drenikovi le uspelo

A deloma je Drenikovi le uspelo. Pogovor o poročilu komisije za nadzor obveščevalcev, ki jo vodi Matej Tonin (NSi), bo državni zbor, tako kaže, prihodnji teden v celoti skril pred javnostjo.

Drenikova je proti državnemu zboru sprožila celo spor na upravnem sodišču, v katerem opoziciji odreka pravico nadzora nad delom izvršne oblasti, katere del je bila in je še vedno.

O poročilu poslanci verjetno v sredo, ko bo na dnevnem redu zadnje rede seje DZ letos, ne bodo javno govorili niti v tistem delu, ki je že javno objavljen. Preberete lahko to poročilo tukaj.

Da bodo to “zaprli” celo v delu, ki je že dostopen javnosti, se je pokazalo, ko je Židan na včerajšnjem pogovoru z vodji poslanskih skupin priznal, da bo seja najbrž v celoti zaprta, ker bo to v zaprtem delu izglasovala (koalicijska) večina.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine