3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Afera Andrej Šiško: Umetno ustvarjen problem vladnih oblasti in levo liberalnih medijev za zakrivanje njihove lastne nesposobnosti

Andrej Šiško je v resnici minorni politični in družbeni lik na slovenski sceni. Vendar so se dominantni liberalni mediji skupaj s dovoljenjem vlade Marjana Šarca ga prikazali za največjo notranjo varnostno grožnjo v Sloveniji. “Samo preko korupcije naj bi bila država letno ob nekaj milijard evrov. Če bi ta denar prišel tja, kamor bi moral, ne bi imeli problemov z pokojninami, zdravstvom, šolstvom, kulturo! Ni to nevarneje od Šiškove »varde«?,” je v svoji kolumni kritičen do umetnega ustvarjanja problemov s Andrejem Šiškotom zgodovinar Stane Granda.

 

Slovenske vladne oblasti se v primeru Andreja Šiška obnašajo, kot bi bili v Združenih državah Amerike, kjer imajo na tisoče militantnih milic in organizacij, ki izvirajo iz delovanja prvih dveh temeljnih amandmajev ameriške ustave. V Sloveniji pa vlada Marjana Šarca zaradi otroškega igranja kavbojev in Indijancev Šiškotove varde sklicuje seje Sveta za nacionalno varnost brez prisotnosti predsednika države in predstavnika največje opozicijske stranke. “Številni upokojenci živijo človeka nevredno življenje. Te dni nas na cesti številni prosijo za pomoč. Oni in njihove družine si praznovanja Božiča in Novega leta ne morejo privoščiti. So to zaslužili po več desetletjih trdega dela? Ni to huje kot Andrej Šiško? ,” nadaljuje Stane Granda.

Stane Granda skozi napihovanje problema s Štajersko vardo in njenim voditeljem Šiškotom razkriva prave težave vladnih oblasti. V preteklosti je Ustavno sodišče v primeru poimenovanje ene izmed ljubljanski vpadnic prepovedalo, da se imenuje po nekdanjem jugoslovanskem diktatorju Josipu Brozu Titu. “Ustavno sodišče je, ne enkrat, poudarilo, da je bila predpogoj za slovensko osamosvojitev in državnost demokracija, prelom s totalitarnim komunizmom.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine