8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Absurden odgovor vlade Branku Grimsu: Migranta Safinija, ki je posilil študentki, niso mogli izgnati iz države, ker za to ni bilo pravne podlage!

Izrek stranske kazni izgona tujca iz države v konkretnem primeru ni bil mogoč, saj zanj v relevantnem kazenskem zakoniku iz leta 2008 ni bilo pravne podlage,” je vlada Marjana Šarca poslancu SDS Branku Grimsu odgovorila, zakaj migranta iz Maroka Alija Safiniju, ki je v državo prišel nezakonito, niso izgnali iz države po prestani zaporni kazni za rope dveh žensk, ki ju je stepel.

Kazenski zakonik izgon tujcev kot stransko kazen sodnikom omogoča od julija 2017. Vlada pa nič ne odgovori, kako ji je spodletelo migranta, ki so mu, tako vsaj poročajo mediji, zavrnili azil, izgnati nazaj na Hrvaško, ker pri nas ni imel pravice bivati.

 

Safini je zdaj osumljen še, da je po prihodu iz zapora, kamor ga je 16. novembra 2018 poslala sodnica Mojca Kocijančič zaradi nasilnega ropa dveh žensk leta 2016, posilil še dve študentki v Ljubljani. Obe po srečanju na Metelkovi v centru mesta. Izgon ga ni doletel, ker je kaznivo dejanje nasilnega ropa storil že leta 2016, ko izgon še ni bil mogoč, pojasnjujejo iz vlade. Že v času kaznivih dejanj leta 2016 pa je bil pogojno obsojen. To se je pokazalo predvčerajšnjem, ko so na sodišču v Ljubljani po pritožbi delno spremenili odločitev, da kot novinar nimam pravice čisto nič izvedeti o sojenju temu migrantu. Več o tem in koliko zdaj že smemo vedeti o odločitvah sodišč, lahko preberete v posebnem članku tukaj: Cenzurirano: Osumljeni posilstev Safini je že prej na pogojni stepel dve ženski.

Široko prikrivanje medijem in javnosti
Informacije, da je posilstev osumljen Ali Safini in da ga je prej na večletno zaporno kazen zaradi nasilnega ropa obsodila sodnica Kocijančičeva, sem pridobil neuradno že prej iz sodišča, kjer je bil del sodnikov zgrožen nad načinom obveščanja javnosti, ki ga je ubral vrh sodišča. A prikrivalo novinarjem ni le sodišče. Posilstvi je medijem prikrila tudi policija. Trdijo, da so s tem varovali študentki in da medijem takšna dogajanja prikrijejo v vseh primerih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine