13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(VIDEO) Nočna mora za vegetarijance in vegane: odprli hotel, ki je posvečen klobasi

Claus Böbel je uresničil svoje sanje – odprl je hotel, ki je posvečen klobasi. Blazine so v obliki klobase, stene so poslikane z mesnimi izdelki, na vratih toalete je velika slika prašiča. Vsekakor je hotel nočna mora za vegetarijance, če zaidejo vanj.

V kamniti hiši, 40 minut vožnje iz Nüremberga v Nemčiji, je hotel, ki je posvečen klobasi. Ima sedem sob in dva velika prostora za poskušanje mesnih jedi.

Družina Böbel izdeluje in prodaja klobase že od 19. stoletja. Toda zaradi politične korektnosti in vse bolj nasilnih veganov ta nemška tradicionalna jed počasi izginja z jedilnikov. Zato se je Claus Böbel odločil, da bo odprl hotel, kamor vegetarijanci in vegani zagotovo ne bodo prišli. Vse je namreč v znaku mesojedcev.

Brisače so obešene na kljuke, ki spominjajo na mesarske nože, posteljnina je porisana z mesnimi izdelki, prav tako stene sob. Na vhodnih vratih v toaleto je velika slika slastnega prašiča, toaletno milo in vzglavniki so v obliki klobase.

Odkar so septembra lani odprli hotel, je ves čas zaseden. Mesojedci tu najdejo svoj mir, da uživajo v mesnih jedeh, ne da bi jim kdo očital, da so morilci živali. Od pogledu na dekoracijo hotela bi vegetarijanci doživeli več zaporednih živčnih zlomov, zato jih preprosto ni.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine