23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Skupina Lord Huron z novim albumom Long Lost presegla vsa pričakovanja!

Piše: Kuloar.si

Alternativni rokerji Lord Huron so 21. maja letos izdali nov album Long Lost, s katerim so presegli vsa pričakovanja. S četrtim albumom so se, po množici navdušenih novinarskih kritik, prvič uvrstili na prvo mesto Billboardove lestvice ameriških/folk albumov.

Na kratko o skupini; Lord Huron je ameriška indie rock skupina iz Los Angelesa, sestavljena iz štirih članov, in sicer pevca Bena Schneiderja, kitarista Toma Renauda, basista Miguela Brisenoja in bobnarja Marka Barryja. Relativno mlada skupina je nastala leta 2010, prvenec Lonesome Dreams pa so izdali leta 2012. Lord Huron v melodijah kombinira elemente folk roka, rokenrola in popa. Skupine, s katerimi jih kritiki največkrat primerjajo, so the Band, My Morning Jacket, Fleet Foxes in Neil Young.

Album je vrhunec njihove kariere

Kritiki so Long Lost, četrti studijski album losangeleške skupine Lord Huron, pozdravili kot njihov vrhunec enajstletne kariere. Roisin O’Connor jim je v časniku The Independent podelila pet zvezdic in zapisala, da je album »tisto, kar bi dobili, če bi Fleet Foxes postavili na prašno ravnino in dodali razgiban pogled na Divji zahod. Gre za album, prepojen z odmevnim klasičnim vintage zvokom, zgrajen na natančnih aranžmajih in mojstrskem, elegičnem pripovedovanju zgodb«.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine