18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Skladbe za letošnje Melodije morja in sonca so izbrane

Znane so skladbe, ki bodo 6. julija v Amfiteatru Avditorija Portorož tekmovale na 39. festivalu Melodije morja in sonca (MMS). Izmed 88 skladb, prispelih na razpis, je komisija izbrala 14 tekmovalnih in rezervni skladbi. Izvajalci se bodo potegovali za veliko nagrado festivala ter štiri nagrade strokovne žirije.

 

Komisija v sestavi Slavko Ivančić (predsednik), Lada Tancer, Mojca Menart, Blaž Maljevac in Gregor Stermecki, je na festival uvrstila skladbe Take noči se zgodijo v izvedbi skupine BassLess, Dokler je še vetra kej v izvedbi Broja, Praktična ljubezen v izvedbi Canegatta, Povozil me je čas v izvedbi Dareta Kauriča in Kot morje v izvedbi Gašperja in Primoža Miheliča.

Kvatropirci na festival prihajajo s pesmijo Veter je vel, Mila s pesmijo Lahko sva vse to, Nada Barle bo zapela pesem Z vlakom do morja in nazaj, Orter pesem Orkan in Rina K. pesem Svet.

Samuel Lucas se bo na festivalu predstavil s skladbo Vse bo ok, duo Swing Deal bo zapel pesem Chiudi gli occhi, Tinkara Kovač prihaja s pesmijo Bodi z mano do konca in Tomaž Hostnik s skladbo z naslovom Irena.

Komisija je določila tudi rezervni skladbi. To sta Mavrica v izvedbi skupine Panda in Še ko te ni, te imam v izvedbi Gregorja Ravnika.

Vrstni red nastopa bodo izvajalci izžrebali 14. maja v Avditoriju Portorož, kjer bodo na novinarski konferenci tudi predstavili potek priprav na letošnji festival.

Na festivalu bodo poleg velike nagrade MMS 2019 podelili nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja.

Na lanskem festivalu je s pesmijo Moj profil veliko nagrado osvojila Lea Sirk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine