5.8 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

(SATIRA) Avstrijski predsednik Pirc Musarjevi: “Če ste res naslednica Marije Terezije, postanite, prosim, še predsednica Avstrije, z veseljem vam odstopim svojo funkcijo!”

Piše: Mravljišče.si

Čeprav je bil avstrijski predsednik Alexander van den Bellen šele nedavno izvoljen za drugi mandat, se govorice o njegovem skorajšnjem odstopu že širijo. Razlog zanje pa je – novoizvoljena slovenska predsednica Nataša Pirc Musar.

Slednja je namreč po včerajšnjem srečanju s premierjem Robertom Golobom dejala naslednje: “V neki oddaji sem slišala, da sem prva ženska na čelu Slovenije po Mariji Tereziji.” Omenjeno izjavo je avstrijsko veleposlaništvo še isti večer posredovalo uradu avstrijskega predsednika. Slednji se je na izjavo odzval danes.

“Priznati moram, da sem ponosen, da si Slovenci in Avstrijci delimo iste vladarje in da je bila tudi cesarica Marija Terezija slovenska predsednica svoj čas. To me zelo veseli. Me pa nekoliko preseneča, da moja spoštovana kolegica Nataša ni omenila jugoslovanske premierke Milke Planinc, zaradi česar so Slovenci množično hodili kupovat v Avstrijo, predvsem čokolado Milka,” je v svoji prvi izjavi dejal zvezni predsednik Aleksander van den Bellen.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine