32.6 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Pohod po hmeljski poti

Piše: L. B.

Zavod za kulturo, šport in turizem (ZKŠT)  Žalec vabi na tradicionalni Pohod po hmeljski poti, ki bo v soboto, 28. avgusta 2021, ob 8. uri pri Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije.

Pot je približno dolga 14 km, najprej do Dvorca Novo Celje, potem med hmeljišča, do Ribnika Vrbje ter ob Savinji do Rimske nekropole v Šempetru, ki si jo pohodniki lahko tudi ogledajo. V Šempetru se pot zavije nazaj proti Žalcu, do prve fontane piv na svetu, Fontane piv Zeleno zlato, kjer bo tudi cilj pohoda.

Za prijavo na pohod je potrebno plačati 12€, ki vključuje uporabno darilo, okrepčila med potjo, malica na cilju pohoda ter ogled Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije in Rimske nekropole. V sklopu pohoda sodelujejo Turistično društvo Petrovče, Turistično društvo Vrba Vrbje, Turistično društvo Šempeter, KUD Vrba Vrbje in Turistična kmetija in pivovarna Flajs.

Člani Etnološkega društva Hmeljarska vas na koncu predstavijo obiranje hmelja na star način, za dobro vzdušje pa bo poskrbel Franci Podbrežnik in Griški kvintet.

Za več informacij si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine