14.5 C
Ljubljana
sreda, 12 junija, 2024

Maradoni po drami v Sankt Peterburgu zdravniška pomoč

Zmaga Argentine nad Nigerijo v torek, s katero so si albicelesti zagotovili napredovanje med 16 najboljših reprezentanc na mundialu, je bila živčna vojna za marsikaterega argentinskega navijača. Trepetanje do zadnjega pa je bilo očitno nekoliko preveč za nogometno legendo Diega Maradono, ki je po tekmi potreboval zdravniško pomoč.

Nekdanjega argentinskega reprezentanta, ki je tekmo zadnjega kroga skupinskega dela vidno živčen spremljal s tribune za VIP-goste na stadionu v Sankt Peterburgu, je po poročanju argentinskih medijev po zadnjem sodniškem pisku obšla slabost.

Posnetek, objavljen na družabnih omrežjih, kaže, kako sta mu dva moška morala pomagati do lože, kjer sta ga nato pregledata zdravstvena delavca.

Po navedbah argentinskih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, se je 57-letnemu “zlatemu dečku” argentinskega nogometa močno dvignil pritisk. Njegovo stanje se je nato sicer umirilo, tako da je naposled lahko sam zapustil stadion.

Pred tem so televizijske kamere Maradono ujele, kako se burno odziva na potek tekme. Zmagoviti zadetek Marcosa Roje v 86. minuti je tako proslavil s skokom na noge, nato pa še s kazanjem sredincev nekomu v publiki.

Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do drugega naslova svetovnih prvakov v njeni zgodovini, je imel v preteklosti že resne zdravstvene težave. Med drugim naj bi se zdravil za odvisnost od kokaina, leta 2007, ko je preživel en mesec v bolnišnici, pa naj bi bil povsem blizu smrti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine