13.6 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Ivanški Moto klub Fire Group praznuje 20 let

V soboto, 18. maja, je bilo parkirišče pri zdravstvenim domom v Ivančni Gorici rezervirano za ljubitelje jeklenih konjičkov na dveh kolesih. Ivanški Moto klub Fire Group je v sklopu praznovanja dvajsete obletnice delovanja pripravil 20. moto zbor.

 

Predsednik moto kluba iz Ivančne Gorice Klemen Nosan je zbranim motoristom iz vseh koncev Slovenije povedal, da se je klub ustanovil leta 1999. Danes šteje nekaj manj kot 30 članov. V vsej svoji zgodovini so organizirali prav toliko moto srečanj, ki jih imenujejo tudi Dnevi ognja. V preteklih letih so del sredstev z moto srečanj namenili tudi v dobrodelne namene. Moto klub poleg zbora motoristov zadnja leta prireja še spretnostno vožnjo z avtomatik motorji v Ivančni Gorici. Poleg prireditev organizirajo še društvena potovanja po občini kot tudi izven nje in s tem promovirajo ivanško občino.

Povabilu ob 20 letnici delovanja kluba se je odzval tudi župan Dušan Strnad. Zbranim je izrekel spodbudne besede ter jim zaželel še veliko uspeha pri delovanju kluba ter srečno in varno vožnjo. Motoristom je namenil še nasvet za varno vožnjo: »Več časa boste posvetili izobraževanju in ozaveščanju, toliko manj bo nesreč na cesti.« Ob jubileju je klubu izročil spominski kovanec Prijetno domače. S spominsko plaketo so se županu zahvalili tudi motoristi.

V nadaljevanju popoldneva so se kljub slabšemu vremenu motoristi podali na panoramsko vožnjo po bližnji okolici. Vožnji do Višnje Gore in nazaj se je pridružil tudi župan. Z legendarnim BMW motorjem s prikolico ga je zapeljal gospod Jože Nosan.

Slabšemu vremenu se žilavi »bajkerji« niso vdali in svoje druženje nadaljevali še pozno v noč. Spremljala jih je živa glasba v izvedbi Rok’n’Banda in skupine Johnny and his Rockin’ Tunesa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine