11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Električarja, ki mu je prišel odklopit elektriko, se je lotil kar z bombo! Napadalec naj bi bil nekdanji član srbskih paravojaških enot!

Piše: C. R.

Hrvaška policija je danes v Pakracu v zahodni Slavoniji prijela 71-letnika, ki naj bi vrgel ročno bombo na delavca hrvaškega elektrogospodarstva (Hep), ki sta mu prišla izklopiti elektriko, poročajo danes hrvaški mediji. Oba delavca sta bila v eksploziji ranjena in so ju prepeljali v pakraško bolnišnico.

Do eksplozije je prišlo nekaj po 9. uri zjutraj, ko je 71-letnik vrgel eksplozivno napravo na delavca Hepa, stara 52 in 55 let, ki sta mu prišla izklopiti elektriko. Potem se je 71-letnik zaprl v hišo, a ga je policija uspela prijeti, navaja novičarski portal index.hr.

Po prvih neuradnih informacijah je eden izmed delavcev Hepa huje ranjen, drugi pa lažje, je poročala hrvaška komercialna televizija Nova TV na svoji spletni strani.

Po neuradnih podatkih naj bi bil napadalec nekdanji član srbskih paravojaških enot iz Pakraca, ki je v tem mestu pred 30 leti izvajala teror.  Prvi večji spopad je bil v začetku marca 1991, k so se uporni Srbi v Pakracu spopadli s hrvaškimi policisti.

Vir: STA

Zadnje novice

Sorodne vsebine