2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Zdaj vemo: vlada ustavo res krši, a jo krši zato, ker si naša ustava to zasluži!

Čestitam obema – prvemu gospodu Slovenije (komiku po poklicu) in  prvemu gospodu nad prvim gospodom (po notranjem klicu in finančnih potrebah komunističnemu revolucionarju)!

 

Prav to sem pričakovala, podobno kot številni Slovenci, ki poslušamo leve in desne medije.

»Ustava, to smo mi!«

To je geslo trenutne vladajoče druščine, vsekakor bolj kot prave demokratične vlade. Kako malo slišimo z vladajoče leve strani na tej seji o pravu, pravni državi, pravičnosti. Skoraj ničesar. Ena sama plehka komunistična ideologija, pogosto prepleskana z neštetimi plastmi  pudra, kot da bi bila varuhinja človekovih pravic, v stilu polemičnem kake puške »repetirke«,  ter primitivno žaljenje opozicije. Da ne omenim divjega ploskanja obema revolucionarnima komikoma, poklicnemu prvemu in priučenemu drugemu (gospodu »repetirki«).

Kakšna borba za to, da bi opozicijo zatrli in si prisvojilo ustavo, osnovo sleherne urejene družbe! Zagovorniki kršenja ustave se namreč sklicujejo na vse mogoče, samo na slovensko ustavo ne. Samo še recept za solato iz afriških žuželk manjka.

Skratka, vlada ustavo res krši, a jo krši zato, ker si naša ustava to zasluži. Saj bo Stalin vsak čas vstal od mrtvih, ves svež in v polni bojni pripravljenosti.

Franca Buttolo

Zadnje novice

Sorodne vsebine