14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Vabljeni na posvet o demografskem skladu v Državnem svetu Republike Slovenije

Slovenska demokratska stranka je, z mislijo na zagotovitev dostojnih pokojnin, predlagala ustanovitev nacionalnega pokojninskega sklada – Slovenskega demografskega sklada. Namen tega sklada je, da z varovanjem državnega premoženja zagotovi državljanom RS dostojne pokojnine in onemogoči vsem nadaljnjim vladam, da bi državno premoženje lahko porabili za druge namene.

 

Vabimo vas na posvet o slovenskem demografskem skladu, ki ga organiziramo v torek, 21. maja 2019, ob 10.00 v Državnem svetu Republike Slovenije.

S prominentnimi gosti in predstavniki upokojencev bomo razpravljali o predlaganem zakonu.

“Slovenska demokratska stranka je, z mislijo na zagotovitev dostojnih pokojnin, predlagala ustano¬vitev nacionalnega pokojninskega sklada. Namen demografskega sklada je, da z varovanjem dr¬žavnega premoženja zagotovi državljanom Republike Slovenije dostojne pokojnine in onemogoči vsem nadaljnjim vladam, da bi državno premoženje lahko porabili za druge namene.

Na posvetu bo predstavljen predlog zakona Slovenske demokratske stranke o demografskem skla¬du, skupaj z razlogi zakaj takšne rešitve potrebujemo. Predstavniki upokojencev bodo predstavili svoje stališče do predlaganega zakona ter podali jasno sporočilo aktualni vladi, socialnim partner – jem in civilni družbi.

Slovenski državljani smo s trdim delom soustvarjali državno premoženje in s tem prispevali k ra¬zvoju naše države, zato je pravično, da ga vsi tudi koristimo. V Slovenski demokratski stranki ver¬jamemo, da lahko z novim zakonom o demografskem skladu zagotovimo sredstva za dostojne pokojnine in lepo starost sedanji in vsem prihodnjim generacijam.” Romana Tomc, poslanka EP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine