4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Ura je pet pred dvanajsto: Ustavite levico!

Pred leti je slovensko javnost vznemirjala polemika z naslovom Ustavite desnico. Čas je, da polemični voz obrnemo v nasprotno smer, sicer znani pregovor o oslu in ledu za Slovence očitno ne velja.

 

Dejstvo je, da levica laže Slovencem vse od leta 1943, ko so komunisti z Dolomitsko izjavo ukanili krščanske socialiste in prevzeli vodstvo upora. Levica je po vojni obljubljala svobodo za vse državljane, a jim je vsilila represivno državo po sovjetskem vzoru. Levica je obljubljala socialno enakost, pa so vodilni levičarji takoj po osvoboditvi zasedli vile svojih razrednih sovražnikov.Levica je obljubljala svobodo veroizpovedi, a je leta 1952 na novomeški železniški postaji zažgala med verniki priljubljenega škofa Antona Vovka. Levica je obljubljala intelektualno svobodo, a je do konca življenja zatirala in s pomočjo politične policije nadzirala velikega ustvarjalca Edvarda Kocbeka. Levica je oznanjala svobodo političnega opredeljevanja in je dvakrat zaporedoma zaprla vellikega demokrata Jožeta Pučnika in ukinjala svobodomiselne revije. Levica je prisegala na geslo bratstva in enotnosti, a je nekdanjo državo pahnila v vojno in razkosanje. Levica je s stisnjenimi zobmi sprejemala slovensko osamosvojitev, a si je hitro prilastila preostali socialistični kapital in nato še oblast. Levica danes povsem odkrito laže, da je Slovenija varna država in noče zaščiti njenih prebivalcev ob meji.

Torej: preden boste na volitvah obkrožali imena kandidatov za evropske poslance, morate vedeti, da je Tanja Fajon pravzaprav samo malce modificirana Lidija Šentjurc in  Violeta Tomič preslikana Vida Tomšič. Irena Joveva nas spominja na jokajočo Sonjo Lokar. Igorju Šoltesu se seveda ni treba preobleči, on je namreč pravi. Dobro je, da veste, da sta omenjene kandidate že »požegnala« M. K. in njegov forum.

Iztok Durjava

Zadnje novice

Sorodne vsebine