16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Tudi »častna komunistična« ni več tisto, kar je bila!

Čeravno sem se v službi dokazoval brez rdeče knjižice, pa sem vendar, kdaj pa kdaj bil na kakšnem sestanku ZK, kjer sem moral kaj povedal o proizvodnji. Na ta način sem tudi slišal, kako so se najbolj zagreti člani ZK priduševali na »častno komunistično besedo«. »Častna komunistična« , je torej pomenilo nekaj svetega in »bi bil smrtni greh«, če bi jo dotični, ki jo je izrekel nato prelomil – se kaj zlagal, zatajil , ignoriral, …! Je torej za zagretega komunista pomenila znatno več , kot le navadna obljuba.

Zdaj pa vprašanje za današnjo rabo: » Ali se danes novi ministri in sploh visoki uradniki te vlade, pa tudi prejšnjih postkomunističnih vlad – ljudje iz avangarde – ministri , sekretarji in visoki uradniki, tako pridušujejo na »častno komunistično«, da bodo v vladi pošteno delali in nič kradli? Kot vemo ti ljudje večinsko izvirajo iz nekdanje KPJ in so še kot mlajši indoktrinirani z idejo enorazredne družbe, ki nam jo praktično že 23 let poskušajo ponovno vsiliti.

Glede na zatečeno stanje – sedanjo prakso, je ugotoviti, da pri večini teh izbrancev, častna komunistična ne drži več (oziroma ni nikoli držala), saj skoraj ni dneva da se danes ne bi odkril kakšen vladni škandal. Če pa se ozremo na koruptivne razvade vladajočih izbrancev, pa drugorazredni niti ne vemo, ali se je temu za smejat ali jokat. Seveda imam v mislih ukradeni sendvič koalicijskega poslanca , samomor zaradi mobinga ministra za kulturo, poneverbe akademskih naslovov in korupcijske navade. Maketa za drugi tir je dosegla ceno štirih stanovanjskih hiš prevoz makete v Koper pa ceno štiri tisoč kilometrov.

Podlost je tudi to ! Ko že teče kakšnemu vladnemu izbrancu, ki je zaloten pri korupciji ali zatajitvi davka in mu že teče voda v grlo, da potem vehementno odstopi od vladne funkcje . Nismo še slišali , da bi potem odhajajoči minister- visoki uradnik obsodil in bi moral dolgove z obrestmi poravnati. To opustitev sodniškega pregona prvorazrednih, oziroma rešitev škandala na ta način, si je najlažje razložiti, z pripovedko o »lačnem volku in celimi kozami«.

Čudno je tudi to, da si je koalicija postkomunističnih parlamentarnih strank izbrala predsednika parlamentarne komisije za odkrivanje korupcije in nezakonitega pridobivanja denarja za stranke, človeka, ki je bil že v štirih postkomunističnih strankah!

Ptuj, 3. 3. 2019 Rajko Topolovec

Zadnje novice

Sorodne vsebine