16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Slavnostni koncert ob tridesetletnici župnijskega pevskega zbora Celje – Sveti Duh

V soboto, 7. decembra, bo ob 18h v župnijski cerkvi Svetega Duha v Celju (Ob Koprivnici 1) slavnostni koncert župnijskega pevskega zbora Celje – Sveti Duh.

 

Koncert se bo začel s sveto mašo, ki jo bo daroval domači župnik mag. Srečko Hren, sicer tudi dekanijski referent za cerkveno glasbo v Celju. Po končani maši bo sledil še samostojni nastop zbora, ki bo predstavil jagodni izbor skladb iz preteklih let, ko je zbor nastopal na dekanijski pevski reviji. Najprej bo predstavil skladbe iz liturgičnih časov (advent, božič, post, velika noč), nato pa evharistične skladbe ter skladbe v čast Mariji, ob koncu pa izbor domovinskih skladb.

Župnijski pevski zbor Celje – Sveti Duh je začel delovati dve leti po ustanovitvi istoimenske župnije. Prvo vajo je imel na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, torej 8. decembra 1989 v tedaj sveže zgrajeni župnijski dvorani. Prvič pa je javno nastopil pri božični polnočnici še isti mesec. V tistem času je nastopilo 42 pevk in pevcev, sedaj jih je aktivnih 29. Zadnjih 27 let zbor vodi Rado Pinter, na orglah pa jih spremlja Vladka Blažič, občasno pa tudi Marjan Lebič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine