10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor

Zaradi posledic današnjega potresa z magnitudo 6,3, ki je prizadel hrvaški kraj Petrinja, je trenutno prekinjeno delovanje upravnih enot Ptuj in Maribor.

 

Na stavbi ptujske upravne enote – gre za starejšo stavbo – je potres povzročil pokanje sten in padanje ometa. Javni uslužbenci so bili takoj po potresu napoteni domov, poškodovan ni nihče. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je takoj po dogodku po telefonu govoril z načelnikom upravne enote mag. Metodom Grahom, ki ga je informiral o stanju stavbe, minister pa se mu je zahvalil za hitro ukrepanje in napovedal pomoč direktorata za stvarno premoženje. Stavba bodo pregledali predstavniki gradbene stroke, trenutno pa upravna enota ne posluje.

Stavba upravne enote Maribor je ostala brez elektrike, uslužbenci so bili evakuirani, poškodovanih ni. Odpovedali so vsi informacijski sistemi, stanje pa že pregledujejo informatiki mestne občine Maribor, na razpolago so tudi informatiki ministrstva za javno upravo. Poslovanje upravne enote je trenutno zaustavljeno.

O organiziranosti in poslovanju obeh upravnih enot v prihodnjih dneh vas bomo obvestili tekom dneva, ko bodo preglede dokončali predstavniki gradbene stroke in informatiki.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik ob hudem potresu izraža solidarnost s prijateljsko sosednjo Hrvaško in pozorno spremlja razvoj dogodkov. Vzpostavil bo tudi kontakt s hrvaškim ministrom za pravosodje in upravo Ivanom Malenico.

Zadnje novice

Sorodne vsebine