7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

(PREJELI SMO) Zadeva Novič – propadel manever nadomestnega morilca

V ponedeljek, dne 21. 12. 2020, se je odvilo zadnje poglavje sojenja dr. Milku Noviču, kot izbranemu nadomestnemu morilcu direktorja Kemijskega inštituta* (KI) g. dr. Janka Jamnika.

 

Dr. Milko Novič je bil zaradi tega zločina, ki ga DOKAZANO ni storil (t.j. tehnično ter celo fizično ni mogel storiti), v času tega dolgoletnega sojenja že 4 (ŠTIRI) LETA ZAPRT TER OBSOJEN NA 25 LET ZAPORA. Sodnica Špela Koleta, ki je vodila ta strokovno absurdni in človeško zločinski sodni postopek, je kasneje celo pričakovala napredovanje na Višje sodišče.**  Sodnik g. Zvezdan Radonjič, ki je dr. Milka Noviča na predzadnjem sojenju na Okrožnem sodišču v Ljubljani oprostil vsake krivde in kazni (ko je njegovo nedolžnost po vseh izvedenih dokazih izrecno ugotovil in v izdani sodbi tudi določno utemeljil) pa je bil s strani predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani g. Marjana Pogačnika disciplinsko obravnavan in prisiljen zapustiti sodniške vrste. Oprostilna sodba je bila nato na Višjem sodišču v Ljubljani (v senatu, v katerem je bil ponovno član prejšnjega senata, ki je že enkrat ekspresno vrnil to krvavo žgočo zadevo v sojenje Okrožnemu sodišču) znova bliskovito razveljavljena in zadeva spet vrnjena v krogotok  istega sodnega mlina.  Takrat se je ta isti senat na hitrico in tajno (z umikom iz glavne obravnave) seznanil s kazenskim spisom zoper obt. sodelavca KI dr. Stephana Michela***, ki je bil obtožen in nato tudi obsojen na 8 let zapora kot naročnik umora dr. Janeza Plavca, pomembnega sodelavca na KI (ki je imel po umoru direktorja dr. Janka Jamnika na KI pomembno vlogo). Ta obsojenec, ki naj bi bil francoski državljan, po rodu pa domnevno iz Libanona, naj bi sedaj prestajal izrečeno kazen v Sloveniji.**** Ponovno (tretje!!) sojenje dr.Milku Noviču na Okrožnem sodišču v Ljubljani je vodil senat pod predsedstvom sodnice Sinje Božičnik, ki je pred tem obsodila dr. Stephana Michela. Po natančnem dokaznem postopku je bil dr. Milko Novič ponovno oproščen, saj se je vsa konstrukcija, po kateri naj bi skladno z obtožnico izvršil ta umor, izkazala za popolnoma nevzdržno.

Za umor dr. Janka Jamnika vse do danes ni bil ugotovljen noben storilec. Pristojni organi (zlasti Državno tožilstvo) pa so kljub očitno pomanjkljivim dokazom na vsak način hoteli doseči obsodbo dr. Milka Noviča. ZAKAJ ? Ampak ZAKAJ za umor dr. Janka Jamnika ne pade noben sum na NAROČNIKA UMORA dr. Janeza Plavca ?

Ta vprašanja so v resnici zelo zaskrbljujoča in so temeljni razlog tega mojega zapisa.

Po konstrukciji Državnega tožilstva se na pomembni državni znanstveno raziskovalni ustanovi – KI – pojavljata hkrati kar dva (a popolnoma neodvisno drug od drugega) znanstvenika, ki sta najhujši kriminalni osebi, morilec in naročnik oziroma organizator umora. To je znanstveno fantastični kriminalni film, ki se odvija na Državnem tožilstvu v državi Slovenija v letu 2020.

Vendar je javnost seznanjena z informacijami, da naj bi bil umorjeni direktor dr. Janko Jamnik, ko naj bi razčiščeval neko nenavadno, domnevno hudo kriminalno dejavnost na tem inštitutu, resno zaskrbljen za svoje življenje. V okviru tega inštituta naj bi namreč z aktivnostjo omenjenega dr. Stephana Michela (ki naj bi deloval pod okriljem in v sodelovanju druge zelo izpostavljene osebe) potekala proizvodnja strupov in drog v izjemno velikih količinah. Direktor dr. Janko Jamnik naj bi bil odločen, da to kriminalno dejavnost prekine – in naj bi za to plačal ceno s svojim življenjem.

Zakaj sum za organizacijo umora dr. Janka Jamnika vse doslej ni padel na naročnika umora dr. Janeza Plavca ?
 
Zakaj vse doslej niso bili raziskani sumi o proizvodnji strupov in drog na KI ?
________________________________________
*še ne dolgo tega z nazivom »Borisa Kidriča«
**kar pa naj bi se zaradi konkurence s strani druge okrožne sodnice Alje Kratovac (vsaj začasno) izjalovilo
*** francoskega državljana, sicer pa domnevno Iračana; njegova identiteta je event. lažna, česar pa očitno nihče ni preverjal (oseba Stephan Michel je po Googlu »senior portfolio manager« pri »Hermes Investment Management« London, Velika Britanija, ki po objavljeni fotografiji ne ustreza obsojenemu Michelu Stephanu)  
**** obsojen je bil ekspresno in prav tako je bila njegova pritožba ekspresno hitro zavrnjena, po prestani kazni pa naj bi bil izgnan (verjetno v Francijo); morebiti bi bila zanimiva preveritev, v katerem zaporu sedaj prestaja kazen

Ingo Falk Pasch Wallersberg

Zadnje novice

Sorodne vsebine