22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PREJELI SMO) Spoštovani novinar, voditelj Igor Pirkovič in ostali!

Piše: Iva Pavlin Žurman

Čestitke novinarju Pirkoviču in gostom (včerajšnja oddaja ARENA na RTVSlo2)  P. Gregorčiču, B. Požarju in E. Rojcu, ki so jasno, razumno in razumljivo, s primeri in ne floskulami pojasnili predvolilno politično dogajanje v Sloveniji – histerijo politične KUL opozicije in v pomoč prihajajoče “svobodne Golob kompozicije”. 

Že 2 leti se, vse do ruske agresije na Ukrajino, dogaja  rušenju uspešne legalno izvoljene vlade (uspešna tako na področju ekonomije – BDP, brezposelnost, nove investicije, kot na socialnem področju in to v nenormalnih covid razmerah) 

ob podpori agitprop MSM (lastniško monopoliziranih Petrič-Petan-Ogrizek dnevnikov, … ) in celo na javni RTVSlo (Štefančič&Co.)

Prav neverjetna pa je izjava R. Goloba, ki oznanja:“Ne mi, glas ljudstva pripravlja sistemsko zakonodajo, ki bo odpravila škodljive ukrepe te vlade. Mi jih bomo podprli. Ne bomo sami pisali zakonodaje…”  

Do sedaj še noben “profesionalni” novinar RTVS (“večina nas je profesionalnih, na drugi strani so preostali, ki so v dramatični manjšini”, Igor Bergant, Ona, 5.4.2022, stran 15) ni “uspel” javno problematizirati te izjave!

Tudi o tem, katero ljudstvo bo Golob vprašal oz. mu bo pripravilo zakonodajo, so včeraj razpravljali v Areni.

Kdo je Golob, ta nepoznavalec parlamentarne demokracije (Ustave), ki ga mediji nekritično predstavljajo kot možnega bodočega predstavnika vlade, se sprašujem ?

O čem in s kom se bo v Bruslju pogovarjal, če “bo bodoči državnik”?, ga ne vprašajo niti POP-tv Jani Muhič, niti vsevedi dvojec Žerdin- Markeš (Delo), … niti RTVS naveza Bergant-Starič!

Erika Žnidaršič (ženska ONAleta) na začetku dolgega intervjuja v ONI (5.4.2022) pove, kako je laž postala pomembno sredstvo v političnem boju. Pozno je spoznala to resnico. O Oninih lažeh pišem tudi na  https://mojcavocko.si/manipulativne-lazi-in-cenzura-urednice-sabine-obolnar/

O medijskih manipulacijah pišem že več kot dvajset let (laži o Jožetu Pučniku, Kučanovem protikandidatu in kasneje “raziskovalcu” povojnih pobojev, o Bajukovi vladi, o notranjem sovražniku Janezu Janši, stranki SDS – laži E. Carl o neonacistih, o civilni družbi – Odboru 2014, da smo plačanci, …).

Tako je reagiral “častiti J. Markeš”, potem ko je spletna komunikacija (jan.2019) nanesla na njegov zapis v Magu (febr. 2004): “ … nomenklaturi ne bo ostalo drugega, kakor da iz Janše naredi fantomskega fašista in ga javnomnenjsko potolče – deset klafter pod zemljo, kot bi dejal Ivan Cankar. Patološko sovraštvo do njega pa je mogoče definirati: izvira iz nomenklaturnega občutka ogroženosti, ...”

Markeš, jan 2019: “Moral bi govoriti o dveh pokvekah (gre za Vilija Kovačiča in mene), ki sta izdala mater in domovino in se prodala za nekaj srebrnih forintov. Moral bi povedati, da sta zdrizasta psihopata, identična podganam, ki mrgolijo po kloakah….«  

Taki osebki so danes glavni antijanša kolumnisti v Petričevem Delu. LDS Anton Rop mu je nekoč odgovoril: MAR-KEŠ?

Iva Pavlin Žurman, Solkan

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine