22.8 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(PREJELI SMO) RTVS je naša, kaj pa ustavno sodišče?

Piše: Iva Pavlin Žurman

“Verjel sem, da je stvari v Sloveniji mogoče speljati hitro. In očitno sem se motil”, je javnosti (včeraj v parlamentu) sporočil predsednik vlade Robert Golob (odločanje US o noveli zakona o RTVS).

16. maja 2023 je Golobova vlada zelo hitro speljala stvari (sic!).

Na sam predvečer spomina na žrtve mračnega obdobja slovenske zgodovine je ukinila dan spomina na žrtve!

Danes grobovi (morišča) širom Slovenije kričijo, knjige (dokumenti) razkrivajo zločin totalitarnega komunizma.

Zločin, ki so ga oblastniki kontinuitete desetletja, tudi v samostojni Sloveniji, potiskali na temno stran meseca, zahteva obsodbo.

Evropski parlament je to storil z resolucijo leta 2009 in njeno nadgradnjo 2019, Slovenija pa …

Golobova koalicija ne priznava komunističnih zločinov v Sloveniji?!

Hitro (izredne seje) je Golobova vlada obljubila reforme.

V zdravstvu je brisala napotnice, podaljšala čakalne vrste, ukinila referenčne cene medicinskih materialov (korupcija), ustvarila plačna nesorazmerja, …

Že sprejet zakon o dolgotrajni oskrbi so hitro zrušili, nič pa,v več kot enem letu (polovici mandata prejšnje vlade v času pandemije) novega naredili!

Kaj pa Mesčeva stanovanja? Očitno so se motili …

So pa bili zelo hitri pri zamenjava nadzornikov in uprav v množici javnih podjetij, kar kaže na korporativizem (značilnost fašizma).

O proračunskem primanjkljaju, zadolževanju države, inflaciji pa … Čas teče hitro, Maastricht bo treba drugo leto upoštevati. Toda, zanima jih preteklost (ukinili so “nepravi” nacionalni muzej).

Če se vrnem na izhodišče, Golobove muči vprašanje lastništva RTVS (javna dobrina), ki jo je v času vladanja menda prevzel diktator Janša.

Jenull biciklisti in bodoči Golobovi svobodnjaki so takrat protestirali in kričali : RTV je naša!

Diktator Janša pa nič, “njegova RTVS je aprila 2022 “poskrbela” za zmago nasprotnika – R Goloba -, kar je unikum na svetu!”

P. S. Vsi novinarji, ki so prispevali k Golobovi zmagi so še vedno zaposleni na RTVS (Štefančič je bil pogodbenik), le nekaj mladih perspektivnih odličnih novinarjev jim diha za ovratnik.

Konkurenca vedno izboljša izdelek, vedo podjetniki!

In še pohvala novinarju Pirkoviču za soočenja, ki se jih na žalost vladajoči ne udeležujejo. Bi gledalci opazili, da je cesar (Gibanje svoboda) gol?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine