-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

(PREJELI SMO) Poziv na demonstracijo za demokracijo in pošteno politiko

Piše: Franci Kindlhofer

Vse slovenske demokratinje in demokrati,

zadnje državnozborske volitve so premaknile politične kretnice na stranski tir. Kljub temu vsi pokončni demokrati respektiramo takšen izid volitev s predpostavko, da so bile volitve tehnično pošteno izpeljane.

Ne moremo se pa strinjati s tem, da se bodo pri sestavi nove vlade kršila demokratična pravila. Zato je potrebno, da temu odločno nasprotujemo. Pozivam, da se konec naslednjega tedna zberemo pred skupščino, da javno izrečemo naše ogorčenje in nasprotovanje in da opozorimo novega mandatarja, da spoštuje demokracijo in svoje delo usmerja v korist vseh državljank in državljanov.

Nastopiti moramo  proti naslednjim anomalijam, ki se pojavljajo:

  1. Imenovanju Tanje Fajon za kakršnokoli ministrico, ker se je javno kompromitirala s poklonom pred spomenikom velikega zločinca Borisa Kidriča v Ljubljani. Kdor v javnosti odobrava komunistične zločine, mu ni mesta v slovenski politiki in javnem življenju.

Foto: arhiv Demokracije

2. Vključevanje politikov, ki so se v preteklosti že kompromitirali zaradi vprašljivega opravljanja svoje funkcije, posebno pa še, če jim volivke in volivci niso namenili dovolj glasov, da pridejo v parlament, v važne politične funkcije, je milo rečeno smešno.

Demonstracija bo prijavljena. Vse podrobnosti bodo znane dan pred demonstracijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine