6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(PREJELI SMO) Pismo uredniku Mladine

Piše: Frančiška Buttolo

Spoštovani gospod Grega Repovž, urednik tednika Mladina, pravkar sem prebrala vaš članek slovenski javnosti z naslovom Medtem, ko smo čakali (13. 8. 2021), v katerem slovenske državljane pozivajte, naj se uprejo politiki in podpornikom oziroma zagovornikom SDS, ki so v vseh porah naše družbe.

Torej so tudi v «porah«, kakršne so družina, šolski razred, pisarna, bolniška soba, vojašnica, policijska postaja, prijateljski krog v gostilni, sorodniki, celo mrtvi z žalujočimi na pokopališčih.

BRAVO, POZIVATE K TOTALNEMU OBRAČUNU S ŠTEVILNIMI LJUDMI, KI NE USTREZAJO VAŠEMU RAZUMEVANJU DEMOKRACIJE, VAŠEMU POLITIČNEMU OKUSU, DA NE BO NESPORAZUMA.

Skratka, gospod urednik Repovž, pozivate, čeprav ne dobesedno, temveč spletkarsko zahrbtno, podobno kot veliki nihilist Ivan svoje brate v slavnem romanu Dostojevskega, največjem po grških tragedijah in Shakespearu, na fizični spopad med slovenskimi državljani, tako rekoč mož proti možu. Zato ker ste v strahu, da boste kot potomci zmagovite ideologije, ki je tudi vaša, saj neprestano častite komunistične krvnike, na primer Kardelja, Kidriča, Mačka in zlasti Tita, izgubili oblast in privilegije, ki jih imate po osamosvojitvi še več, kot ste jih imeli pred tem veličastnim zgodovinskim dejanjem.

Takšna je torej slovenska levica, zbrana okoli Mladine, naslednica jugoslovanske komunistične partije, zlasti v stranki SD, saj navidezno radikalnejša Levica v resnici nima niti sodišč niti bank, tudi ne nešteto politikov in komunističnih prevarantskih aktivistov, lažnih borcev za človekove pravice, v mednarodnih telesih, ki bi noč in dan, vsakomur, ki jih vsaj malo posluša, lagali o politične stanju v Sloveniji.

Vlada vsekakor ima svoje napake in dobre lastnosti, zlasti pa ima dobre rezultate na različnih področjih, ministri vseh treh koalicijskih strank so med najučinkovitejšimi od osamosvojitve. Zatika pa se zadnje čase pri obvladovanju nevarne epidemije, ker levi mediji, tudi Mladina, premalo ozaveščajo in obveščajo javnost o nujnosti c e p l j e n j a.

Prav nasprotno, proti smrtno nevarni epidemiji se leve stranke, skupaj s svojimi starimi medijskimi sodelavci, nasledniki in potomci tistih, ki so vodili medije še v Jugoslaviji, proti epidemiji borijo tako, kot če bi sredi druge svetovne vojne mediji, ko so se bližali sovražnikovi bombniki, pozivali, naj prebivalci ne odhajajo v zaklonišča, ker so alarmi o sovražnikovem napadu – M O R D A – lažni. Nato pa bi se, po strahotnih posledicah bombandiranja, takšni mediji izgovarjali in zagovarjali, da niso imeli dovolj natančnih podatkov o tem, kakšne znamke so bila sovražnikova letala.

Dragi gospod urednik Mladine Repovž, vi ste dvakrat prekršili osnovne etične norme:

prvič zato, ker ste pozvali k vsesplošnemu spopadu – torej tudi v družinah, tudi v šolah in podobno, samo da bi se rešili političnega tekmeca, stranke SDS;

drugič pa zato, ker to počnete sredi hude, najhujše pandemije vseh časov, pri tem pa javnosti ne obveščate, naj se – najprej C E P I.

Ali pa ste samo tako hudo cinični?

Ali pričakujete, da bo vaš politični izkupiček večji, če bo čimveč ljudi umrlo? Nekaj zaradi medsebojnih političnih spopadov, nekaj pa zaradi pandemije. Obe vrsti žrtev boste verjetno uporabili kot dokaz, kako nesposobna je bila vladna koalicija pod vodstvom predsednika SDS Janeza Janše.

Mene, ki poznam stare in nove komunistične revolucionarne metode, saj sem bila že pri šestnajstih komunistka (Tito je očitno “obrajtal” mladoletnice), nato pa sem kmalu (pisno) izstopila, takšno vedenje gospoda urednika Mladine ne preseneča. Tudi me ne bi prav nič presenetilo, če bodo komunisti, kar v SD so, podobno kot njihovi vzorniki v revoluciji po končani vojni, spet pokončali kak dvomestni odstotek nekomunističnih Slovencev. Kaj pa naj drugega storijo, «siromaki«? Nič. Svojo veliko laž o nujnosti bratomorna vojne lahko samo nadaljujejo, nadaljujejo, nadaljujejo.

Kot ateisti namreč niso sposobni niti priznati svojih velikih zločinov, niti se jih kesati in obžalovati, še manj pa sprejeti pokoro in – kolikor je mogoče – poravnati škodo, ki jo je povzročila njihova – komunistična revolucija, če namreč hočejo večno ostati na oblasti. In to hočejo. Hočete, mar ne, gospod urednik Mladine, Grega Repovž?

Ostane jim, SD, samo njihov ideološki nihilizem, vera, da svoje zločine nad narodom izbrišeš tako, da uničiš sam narod.

Upam, gospod urednik Mladine, da vam je zdaj jasno, kaj v resnici počnete. In po kom se zgledujete.

Samo še to: katerim «fašistom« nameravate vreči v naročje velikansko število podpornikov SDS, da boste imeli izgovor, kakšna nevarnost za Slovenijo so bili ti Slovenci, vaši bratje?

Zadnje čase slišimo, da ste jim, kdo bi si mislil, začeli očitati celo pretesno povezanost z muslimani. Menda s tistimi, ki v politiki nikakor niso skrajni.

Ampak svojih vezi z znanimi islamskimi skrajneži, vezi, od katerih se kot med cedijo vaši milijoni, morda kar cela milijarda, kot beremo, še zdaj niste razkrili slovenskim državljanom. Še manj pa slovenskim in mednarodnim sodiščem. Ali tudi vi podpirate mednarodno talibansko politiko, gospod urednik Mladine, Grega Repovž?

Frančiška Buttolo, Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine