22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PREJELI SMO) Kdo zlorablja RTVSlo? Hipokrizija Štefančiča&Co.

Piše: Iva Pavlin Žurman

Le nekaj dni pred montiranim “sodnim stampedom” proti raziskovalnemu novinarju Bojanu Požarju (sodelujoči višji sodnik Igor Mokorel je v nekem drugem senatu, sojenje M. Noviču, ugodil pritožbi tožilke globoke države Žgajnarjeve – oprostilna sodba sodnika Radonjića je bila “razveljavljena”. Bo Mokorel predlagan za vrhovnega sodnika?

se je SC “privatnik” Marcel Štefančič na javni tribuni o “zaščiti” javne RTV Slovenija pohvalil: ”Jebeno več N’s je k’t Njih. Njih je samo ene par. In vemo točno kateri so.” 

In še: “Ko povejo ‘Goloba ne boste mel’  mi rečemo ‘Mel ga bomo, seveda ga bomo mel!’ ”

Kako že?, so kričali petkovi biciklisti (danes preimenovani v “glas ljudstva”) pred stavbo javne RTVS. 

Danes Štefančičev Golob svobode naznanja“Ne mi, glas ljudstva pripravlja sistemsko zakonodajo, ki bo odpravila škodljive ukrepe te vlade. Mi jih bomo podprli. Ne bomo sami pisali zakonodaje…”  Populist Golob kot kaže ne razume niti parlamentarne demokracije niti statistične znanosti!

Aparatčikom globoke države se pridružuje Delova Suzana Kos. Na prvi strani Dela (30.1.2022) agitira (naslov): Rešitev za zlorabo TV Slovenija je bojkot. 

“Čas je za aktivno državljanstvo”, še napiše Kosova in predlaga bralcem  (ljudstvu?) bojkot predvolilnih soočenj na TV Slovenija.

ZANIMIVO.Ko drugačemisleči aktivni državljani (civilna družba) garamo, nas MSM suzane, sabine, janezi, marceli, erike, … in kompanija ignorirajo (cenzurirajo). Zakaj?

Ker se v resnici zavzemamo za medijsko svobodo, vladavino prava in evropske civilizacijske vrednote.  Tudi o tem pišem v pismu, pohvali novinarki TV Slovenija Vidi Petrovčič za najnovejši Intervju s pisateljem Ivanom Sivcem. Novinarka V. Petrovčič je pripravila že nekaj odličnih intervjujev, tudi z dr. Jožetom Možino, ki je trn v peti RTVS novinarjem – političnim aktivistom kot so M. Štefančič, B. Vasev, K. Jakopič, …

Pogovor z Možino je bil predvajan 26. novembra 2021 na 3. programu TV Slovenija (https://mojcavocko.si/kdaj-bo-slovenija-osvobojena/)saj je prvi program bil, do sedaj, rezerviran za marcele!

O tem KDO je ČIGAV? – O RTVSLO,  aktivnem državljanstvu in  demokraciji (US) pišem na spletu TUKAJ.

»Napredek človeštva je bolj odvisen od vesti kot od domiselne inteligence.« Albert Einstein

Iva Pavlin Žurman, Solkan

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine