17.3 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

(PREJELI SMO) Ali gre lahko RTV Slovenija še nižje?

Na dan, ko smo pred 30 leti Svetu s plebiscitarno večino sporočili našo odločitev po samostojni Sloveniji, smo bili z jutrom soočeni s sramotnimi zapisi »SRAMOTA« pred več muzeji – muzeji v katerih Slovenski narod hrani naj/pomembne in naj/vrednejše dosežke svoje preteklosti in svoje sedanjosti na katere vse je ponosen. Ko bi morali biti vključeni vsi alarmi narodne zavesti, ko gre za Slovenijo/Slovenke/Slovence in naše zanamce, je medijsko precej tiho šel mimo predmetni zavržni vandalizem tistih jugonostalgičnih zločincev, ki jim samostojna Slovenija ni intimna opcija.

 

Kot je istega dne šel tiho mimo povsem ponesrečen izbor na Radiu Slovenija za intervju s tov. Spomenko Hribar Diklić, katerega je opravil njen družbeno politični klon tov. Bojan Leskovec.

Tako kot si je Diklićeva uzurpirala proslavo pri predsedniku RS v začetku decembra za njen zavržen subjektivno maloumen obračun z Janezom Janšo, smo tudi v slednjem intervjuju ponovno priče vseobče kriminalizacije/diskreditacije/diskriminacije Janeza Janše, kjer Diklićeva v mantri branjevke starikovo jeclja nonsens na nonsens in kjer je kontradiktorna lastnim nebulozam, da bi se ji še krave režale, če bi preposlušale njen intervju.

Pa naštejemo nekatere od starikavih nebuloz pro/udbovske ‘mačehe slovenskega naroda’:

–         očitek Janši, da je DEMOS razpadel zaradi njegovega takratnega zapisa, da je potrebno samostojno RS ‘premakniti’ z leve na desno – op.a. vse po tistem, ko je leva jugakomunistična sodrga 50 let sistematično kršila človekove pravice je želja po tozadevnem premiku v desno povsem legitimna. Diklićeva izjavi, da je bila proti tovrstnemu premiku v desno in je v njej lastni ‘doslednosti’ začela rušiti DEMOS v kontekstu ‘druže tito mi ti se kunemo, da sa tvog puta ne skrenemo’.… ob tem pa pove, da je s samostojnostjo RS prišla svoboda, svoboda v kateri so imeli možnost spregovoriti tudi tisti, ki so morali biti tiho 50 let. Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–          Spomenka Diklić Hribar je bila proti kakršnokoli lustraciji, saj se je bala, da ne bi delali samomore otroci komunističnih partijskih zločincev, ki bi bili upravičeno lustrirani – obsodili naj bi zgolj posameznike, ne pa vseh partijskih funkcionarjev, ki so zatirali lastni drugače misleči narod, vse v onemogočanju njegovega prosperiranja – op.a. kot, da so zgolj posamezniki kršili človekove pravice, ne pa cel sistem, ki je to počel sistematično! Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–          V svojem kozlanju, ki ga poimenuje kot ‘njen spontan občutek za pravičnost’, smo priče situaciji, ko se ji namesto belih miši prikazuje Janez Janša, za katerega zna povedati, da je za njegovo ustoličenje odgovorna ona, posledično je odgovorna tudi za njegova dejanja. Ob vseh izrečenih kritikah zoper Janeza Janšo mora imeti S. D. H. že povsem izrešetana lastna kolena. Tako Janši pripisuje lastninjenje osamosvojitve – op.a. proti komu, morebiti proti tistim preostalim pro/udbovskim levakom, ki jim samostojna RS nikoli ni bila intimna opcija!? Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–           S H. D. izjavi, da država dela slabo samo, če je Janez Janša na oblasti – op.a. glede na vseobče prisotno levičarsko sranje v pro/udbovsko zatohli dolini Šetflorjanski, je videti kot, da bi bil Janez Janša na oblasti zadnjih 70 od 75 let, ne pa raznorazni derivati pro/udbosvke globoke države!? Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–         nato izjavi, da je problem RS to, da se po propadu komunizma komunisti še niso postavili na noge zato levičarji nimajo omembe vrednega kandidata, ki bi lahko pariral liderju desnice. Janši očita pohlep po oblasti, za kar ima znanje, načrt in strategijo op.a. kjer v celoti zataji/spregleda kaj vse počne pro/udbovska levičarska svojat v zadnjih devetih mesecih, da bi vendarle se vrnila k oblastnemu koritu, iz katerega se je v zadnjih 75-ih letih napajala praktično celih 70 let. Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–          nato izjavi, da ‘globoko državo’ v RS predstavlja Janša in njegova pozicija!? Glede na dejansko stanje – kretenizem per exscellent! Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–       Janši pripisuje  mesijanstvo v cilju absolutne oblasti, absolutne posesti nad resnico in pravico, ki ne išče sodelovanja/pomoči drugih – op.a. kot, da ne bi bili priče ravno obratnega preteklega/sedanjega levičarskega pohlepa po absolutni oblasti, ki kategorično izključuje sodelovanje z zmagovalcem volitev, kjer so se ravno pro/udbovski levaki v celoti zgodovinsko dokazano izkazali kot 70-letni absolutni posestniki nad resnico in pravico!

–          Tukaj se v kozlanje po Janši vključi njen klon tov. Bojan Leskovec: »katoličani imajo Boga, komunisti imajo v rokah zgodovino, kaj ima v rokah aktualna oblast?« in S. D. H. v odgovor kot iz puške »Janeza Janšo«…

–         mimogrede pokozla še en malo Orbana, vse zaradi dejstva, ker je počistil komunistično kamarilo na Madžarskem – op.a. kar ima za posledico Orbanove večinske zmage na volitvah, na zadnjih celo s ca. 2/3 večino, in tega se dejansko bojijo ‘naši’ pro/udbovski komunisti, da bi se jim enako zgodilo v RS. Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–         na odgovor klona o njenem zaustavljanju desnice leta 1992 pove, da je bilo to nujno, ker si je želela živeti v bolj normalni državi, kot je bila RS leta 1992, kjer Janši pripiše mitološki element, religioznost, arhaičnost – op.a. dejansko pa se je zavržni pro/srbski komunistki po vsega dveh letih samostojne RS začelo nepovratno tožiti po gnili komunistični diktaturi juge, kjer dejansko nikakor ne more oprostiti Janši za njegove zasluge pri osamosvojitvi RS! Ali je lahko raz/umna oseba bolj kontradiktorna!?

–      v zaključku še pove, da je bilo v jugi več svobode, da je bilo lepše živeti – tu pa nimam več komentarja, prepuščam noro! izjavo zato usposobljenim strokovnjakom na področju psihiatrije!

Zbogom pamet!

Franc Trunk, Portorož

Zadnje novice

Sorodne vsebine