20.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Poziv članom SVS in pripadnikom SV k vlaganju odškodninskih tožb zaradi povzročene škode s strani Jadranke Juras, RTV Slovenije in Dejana Baboska

V nadaljevanju objavljamo poziv Poziv članom SVS in pripadnikom SV k vlaganju odškodninskih tožb zaradi povzročene škode s strani Jadranke Juras, RTV Slovenije in Dejana Baboska:

Zaradi stopnjevanja žaljenja in blatenja slovenskih vojakov smo se v SVS odločili, da vsem članom SVS in pripadnikom SV omogočimo brezplačno zastopanje s strani SVS pooblaščene Odvetniške družbe Kanduti, o.p., d.o.o. v odškodninskih tožbah zaradi povzročene škode z izjavo Jadranke Juras “ Sama pa smatram, da je velika odgovornost to, da ti hodiš na misije in tam pobijaš lokalno prebivalstvo. ​Velika odgovornost to, da naši vojaki sploh hodijo nekam, kjer v bistvu ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že od 2001 in ji ni videti konca. ”, v oddaji TV Slovenije Zadnja beseda, video izjave je v povezavi: Zadnja beseda in kričanja Dejana Baboska na gardo SV ″ IZDAJALCI, IZDAJALCI , IZDAJALCI … ″, video kričanja je v povezavi: kričanje.
 

V kazenskem pregonu zoper Dejana Baboska po pol leta preiskava kaznivega dejanja še ni zaključena, zato ne vidimo smisla v kazenskem pregonu Jadranke Juras in RTV Slovenije zaradi razžalitve s sporno izjavo. Menimo, da bomo z množičnimi odškodninskimi tožbami dosegli več in bolj učinkovito preventivno zaščitili ugled pripadnic in pripadnikov SV. Z množičnimi odškodninskimi tožbami upamo, da bomo dali vedeti vsem, da žaljenje in blatenje slovenskih vojakov za SVS ni dopustno in da bomo v bodoče odreagirali podobno v primeru javnih žalitev in blatenja slovenskih vojakov.
 
V SVS nikomur ne odrekamo pravice do demokratičnega izražanja mnenj, vendar v mejah dopustnega. Žalitev in blatenja slovenskih vojakov zaradi opravljanja njihovega dela v službi domovini ne bomo dopuščali in tolerirali!
 
V odškodninskih tožbah ni dolgo trajajoče preiskave, rok za odgovor na tožbe je 30 dni in zato pričakujemo epilog v dosti krajšem času, kot pri kazenskem pregonu, učinek sodb pa bo imel večje posledice za kršitelje.
 
Upamo, da se bodo člani SVS in pripadniki SV množično odzvali na današnji poziv, saj bomo le tako dosegli želen učinek v javnosti. 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine