25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Podpiram nacionalno televizijo, ki bo namenjena nam vsem!

Vedno gledam dnevnik na nacionalni televiziji. Želim si, da bi bila obvestila državotvorna in objektivna. Kako to, da tega ni na naši televiziji? Ali je to še nacionalna televizija?

V spopadu z epidemijo vidim na tujih televizijah napise: Bodimo odgovorni. To ja povabilo, da ozavestimo, da je med nami virus in zato bodimo odgovorni. Na naši televiziji pa promovirajo nasprotnike nošenja mask in protestnike, ki vse ukrepe imenujejo fašistične in totalitarne. Zakaj so že tile ukrepi? So za nacionalno zdravje ali pa je cilj rušenje sedanje vlade. Zdi se, da Televizija Slovenija epidemijo zlorablja za rušenje sedanje vlade. Zato se zastavlja vprašanje: ali to je nacionalna televizija?

Pričakoval sem, da bodo posneli filmčke o nošenju mask, o razkuževanju, o tem, kje lahko dobimo zaščitna sredstva ali si jih sami izdelamo… In o tem bi veljalo poročati večkrat. A o tem ni bilo duha ne sluha. Začeli pa so s predvajanjem reklam znanih športnikov o  tem, da podpirajo javno televizijo. Športniki, ki niso nogometaši, so veseli, da jih prenaša nacionalna televizija. Bogu hvala, da jih. Ampak to ni razlog, da opuščamo za vse ljudi nujnih vsebin, za katere se hvalijo in govorijo, kako potrebne so na nacionalni televiziji.

Ko so se začele parlamentarne počitnice in so poslanci odšli na zaslužen oddih, je dobila besedo tudi svobodna novinarka Evgenija Carl. Objavila je vse »nepravilnosti« ministrice Aleksandre Pivec. In pričakovali bi, da bo ministrica lahko prišla naslednji dan na TV in predstavila svoje napake, morda celo opravičilo, zagovor… Toda ne. Seveda je bila na dopustu in zato, da se stvar ne pozabi, je bil drugi dan pogovor z vsemi možnimi strokovnjaki, ki so na podlagi slišanega obsojali ministrico in nanjo zlivali gnojnico. Kdaj bomo slišali ministrico na nacionalni televiziji, sem si želel. Toda nič.

Toliko gnoja so zlili, da se je ta smrad razširil še na druge medije, časopise, … In ko je po 14 dnevih gospa Pivec prišla z dopusta, ni mogla prepričati niti svojih kolegov o tem, kaj je bilo in kako! Saj res: ona je janšistka in naj odstopi, kot naj odstopi vsa janšistična vlada! Za nas, ki pa znamo brati poročanja TV Slovenija, pa smo prepričani, naj nacionalna televizija vendar začne poročati drugače. Naj postane nacionalna in korektna…

Po vsem zapisanem sem v zadnjem času prestavil tudi na dnevnik na pop TV. V 24 urah so dali več prostora ministrom in strokovnjakom z zdravstva, kot na nacionalki. Ali ministri bojkotirajo RTVSLO ali pa naša televizija bojkotira naše ministre? Nekdaj je pop TV veljala za Šarc TV in ji tega ni treba zameriti. So pač zasebna televizija. Ampak kaj je z mojo nacionalno televizijo?

Ko so protestniki kričali, da Televizije ne dajo, je to pomenilo, da je njihova. Res, nisem protestnik, a televizija ne more biti last samo ene skupine ljudi. Če je v lasti protestnikov, s katerimi se ne strinjam, sem opravičeno v strahu za Tv Slovenija.

3. oktobra je bil pohod Za življenje po Ljubljani. Zbralo se je več sto ljudi. Bili so prijavljeni in so želeli javnosti sporočiti svoj odnos do spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti… A TV Slovenija o tem ni poročala. Niso se mogli izgovarjati o uredniški svobodi, saj gre za nacionalno televizijo. Izgovorili so se, da jim je zmanjkalo snemalcev,  ekip…, ker je bilo tisto soboto toliko dogodkov?! Privlečeno za lase. Ker znamo kritično brati novice, vemo, da je »nacionalna televizija« ostala zvesta nasprotnica življenja in življenjskih vrednot. Glas Za življenje nima mesta na nacionalni Televiziji?

Zato si želim z veseljem podpirati nacionalno televizijo, ki bo namenjena nam vsem v tem raju pod Triglavom.

Janez Avsenik

Zadnje novice

Sorodne vsebine