10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Pismo varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev na RTVS

Spoštovana varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, kot gledalec, lastnik električnega priključka, ki že več kot 40 let plačujem prispevek RTVSLO, se odzivam na poročanje  javne televizije o petkovih kolesarskih protestih na ljubljanski ulicah z dne 16.10.

 

Konkretno mislim na nasilni dogodek, ko se je raper Z. Čordić lotil snemalca Nove24tv in mu iz rok izpulil kamero. Dogajanje je sicer zabeležil vaš novinar A. Masten s politično korektnim besednjakom, češ, da je “znani glasbenik iztrgal snemalcu kamero iz rok in mu jo nato vrnil”.
 
Vendar pa posneti dogodek in prispevek vašega novinarja v oddaji Odmevi ni bil niti omenjen, kaj šele, da bi ga komentirali kot jasen napad na novinarsko delo. Medtem, ko se v informativnih oddajah trudite dati petkovim protestom več pomena kot si ga zaslužijo in glede na število protestnikov spreminjate kot kamere, nasilja, ki se ni zgodilo nad vašimi novinarji ne komentirate in ga v veliki meri ignorirate.Ko bi vsaj objektivno poročali, da je število protestnikov vedno manjše!
 
Poleg tega ne omenjate in ne problematizirate nasilnega delovanja dokazanega in obsojenega kriminalca g. Anisa Ličine, ki je, obdan s svojimi varnostniki, na istem dogodku grozil policistom, hkrati pa objavljate sporočila “civilnih iniciativ” in podobnih “organizacij” o nasilju policije nad protestniki. 
 
Politično korektno v informativnih oddajah govorite o tem, da so protestniki upoštevali razdaljo in nosili maske??, ne poveste pa, da je ravno ta dan začela veljati prepoved zbiranja in prvo, da še noben shod do zdaj še ni bil prijavljen, kaj šele odobren. Korektnosti policije glede delovanja po pravilih pa sploh ne omenjate! Kot bi “držali štango” protestnikom.
V dobro vam štejem le to, da niste, tako kot komercialne TV, poročali, da ni bilo incidentov in da je protest minil mirno.??
 
Vse zgoraj našteto kaže na izrazito  pristransko in neobjektivno poročanje, ki kazi vaš ugled, kolikor ga sploh še imate in navaja na sum, da ste pod nadzorom le ene(leve) politične opcije ali pa ste celo njeni pripadniki.
 
Če boste sploh odgovorili, prosim ne pišite in ne odpravljajte s tem, da so enkrat s poročanjem nezadovoljni t.im. desni, enkrat pa t.im. levi.
 
Smisel objektivnega poročanja ni, da enkrat daš prav malo tem, enkrat malo onim, ampak resnica. Samo ena. Brez interpretacije!
 
Vljudno prosim za konkreten in korekten odgovor brez sprenevedanja!
 
Lep pozdrav, 
 
Vito Javornik, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine