10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(PISMO BRALKE) Putinova Pirova zmaga …

Piše: Frančiška Buttolo

…ali  svet gre v novo leto 2024  – hvala Bogu in ZDA –  še dokaj varen in v ravnotežju.

Svetu grozi neokomunizem z Vzhoda in Zahoda. V zadnjih nekaj letih se je  malemu, prav zvezdniškemu, bližnjevzhodnemu   poligonu za eksperimentalne  spopade med Vzhodom in Zahodom pridružila še ozemeljsko veliko večja  sestrica Ukrajina, primerna tudi za bojne jedrske poskuse. Ta, domoljubno že desetletja uspavana Trnjulčica, naj bi se naenkrat – vsaj tako smo poslušali zadnja leta pri vseh poročilih v medijih – prebudila in se z zahodnim “dobrodelnim”  orožjem začela  osvobajati vseh  ruskih suženjskih spon in  verig.  Tako naj bi se desetletja in desetletja domovinsko  uspavana Trnjulčica Ukrajina s pomočjo na vse strani odprte in –  v bistvu prav tako kot ukrajinska vzhodna soseda Rusija –  v komunizem zazrte EU, naenkrat znašla celo v EU.

 Ob vstopu Ukrajine v EU pa bi morala ta, domovinsko dolgo, dolgo uspavana Trnjulčica,  sprejeti prav  vso raznarodovalno migrantsko in azilno politiko EU, globalistično miroljubno odpreti vse svoje meje (tudi z Rusijo!), predvsem pa  vso evropsko podnebno,  gospodarstvo zastrašujče uničujočo politiko. Vse to pa naj bi v ozadju Vzhod  spretno podtaknil zahodnim  neokomunističnim  tako imenovanim   nevladnim organizacijam,  dobro plačanim tudi  iz ruskih in kitajskih  sredstev za varnost in  obrambo.

Ob vsej tej hudo zapozneli ukrajinski domovinski prebujenosti pa se je Putinu, po zadnjem napadu na Ukrajino, še drugič utrgalo.  V slogu vseh ruskih velikih zmag (pogosto kar s sekiro in vodko,  kot smo lahko videli v fantastičnem ameriškem filmu Armageddon,  1998, s sijajnim, zdaj tako nesrečnim  Bruceom Willisom) – je ta ruski postkomunistični diktator, vreden tako Hitlerja kot Stalina,  skupaj s prijateljskim Iranom spodbudil mednarodno vzdrževano (večinoma z zahodnim denarjem za pomoč Palestincem)  teroristično organizacijo Hamas, naj masakrira Izrael, če bo potrebno pa z njim kar za vedno opravi (tudi s pomočjo ZN). Zanimiva novost pri tem napadu pa je dejstvo, da je del levih nevladnih in neokomunističnih Sorosovih, organizacij, bolj kot Hamas, za ta masaker obtožilo sedanjo, pretežno desno vlado. Kar spominja na  totalitarnim močno podobne (fašistične, nacistične in komunistične) sedanje, zelo pogoste  pogrome – z medijskimi umori (morda pa tudi z nekaterimi, slabo raziskanimi  pravimi), ki jih v vseh (!) levih javnih medijih uprizarjajo neokomunistične nevladne organizacije  nad prav vsemi desnimi vladami v EU.

In v svetovni politiki je spet vse po starem. Tako kot je za dolgo,  kljub neverjetno “efdevejevsko” zunanjepolitično učenjakarskimim –  in  do  psihopatsko terorističnega   Hamasa že kar odvisniško  pasje ponižno –  razumevajočim  zunanjepolitičnim kolumnam in komentarjem skoraj v vseh slovenskih medijih, vse po starem. Zunanja politika v svetu  se v letu 2023 ni niti za las spremenila, če jo primerjamo s tisto, ki je zaznamovala vsaj tri prejšnja  desetletja.  Zato  najlepša hvala  ljubemu Bogu, če v kakršnikoli obliki oziroma v kakršnemkoli smislu  vendarle obstaja. Komunizem grozi svetu z Vzhoda in Zahoda, ZN pa so vendarle potegnili zavoro, seveda tisto, ki jo – vsaj za zdaj –  upravljajo Združene države Amerike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine