22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PISMO BRALKE) Najprej diskreditacija, nato likvidacija?

Piše: Iva Pavlin Žurman

Kdo je Ljubo Jasnič, ki je v dopisu od vodstva RTV Slovenija zahteval »javno opravičilo vsem sodelujočim političnim strankam in vsem gledalcem, ki so po njegovih besedah pričakovali resno in vsebinsko soočenje«? (opomba – predvolilno soočenje na RTV Slovenija, 21. april 2022) 

Javnomnenjske raziskave so stranki DeSUS napovedovale minimalno podporo, praktično brez možnosti za preboj v DZ. Pred tem so DeSUS pod vodstvom L. Jasniča zapustili tudi  vsi poslanci, ki so se »preselili drugam«. Torej je ostala stranka DeSUS parlamentarna le na papirju (brez aktivnih poslancev), njen predsednik, po mojem mnenju, načeloma sploh ni bil upravičen do nastopa na tem soočenju!

Resno in vsebinsko soočenje predsednikov treh koalicijskih strank (s komentarji gostov analitikov) smo lahko gledali naslednji dan, v petek 22. aprila na Planet TV, saj ni bilo prepotentnih KUL politikantov (soočenje je bojkotiral tudi Robert Golob), ki so v soočenju na javni televiziji  g. Pirkoviču onemogočili normalno vodenje oddaje. Stalno so ga prekinjali, se spogledovali in nasmihali kot pobalini, studio so spremenili v »gostilniški teater«, operirali z besedami »je Alenka rekla, Luka povedal, Tanja dejala, Marjan razložil«. Bili so nesramno uglašen ansambel, ki je pred dvema letoma propadel, kasneje pa so ob vsaki priliki populistično kritizirali (pred kamerami) novo legitimno vladno koalicijo,  čeprav dejstva kažejo na uspešno post – Šarčevo obdobje. Tem lažnivim, objestnim in nespoštljivim predsednikom – strankam naj bi se vodstvo RTVS opravičilo?  Prav te stranke in njihovi predsedniki, bi se morali opravičiti g. Pirkoviču in nam gledalcem, ki podpiramo spoštovanje vseh  različnih in kulturo dialoga!

Sodelujoči v soočenju, pravnik (?!) Ivan Gale bi si zaslužil ovadbo za žalitve in laži v oddaji, Robert Golob (na ekranu, v fotelju) pa test na uživanje substanc, glede na njegovo nenormalno obnašanje in sprenevedanje ob novici o njegovem računu v tujini in Pirkovičevi omembi Golobovih nenavadnih finančnih transakcij (pranje denarja). Kdo iz ozadja ga ščiti, da mediji praktično molčijo o njegovih rabotah?!

Zakaj novinarji dominantnih medijev niso seznanili javnosti, da je bil Golobov letni dohodek v državni firmi višji od letnega dohodka predsednika ZDA, kar bi bil šokanten podatek za ljudstvo pred volitvami!?

Vse bolj prihaja na dan resnica, da so skušale opozicijske stranke zavestno in načrtno ustvariti kaos v oddaji Soočenje, oddajo »minirati« in nepravovernega voditelja Pirkoviča najprej diskreditirati, kasneje pa likvidirati. Kot kaže so predsedniki KUL strank pri načrtovanju dogajanja sodelovali z novinarji RTV, ki »nas je jebeno več« (je povedal Marcel Štefančič na javni tribuni sindikata novinarjev, 23.marec 2022).

Aktiv novinarjev RTV Slovenije sprašujem: Kdo imenuje direktorja, urednika, voditelja oddaje? Aktivistom in njihovim podpornikom svetujem naj ustanovijo lastno privatno TV hišo in tam svobodno vodijo medijski posel!  

Iva Pavlin Žurman, Solkan 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine