22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PISMO BRALKE) Končno SVOBODNA

Piše: Iva Pavlin Žurman

Spoštovani,

oddahnila sem si, ker sem postala končno, po 2 letih diktature in medijske nesvobode, SVOBODNA!

Za domovino s TITOM, pardon, z GOLOBOM in Urško K. Z. & N. Kovač, T. Jarc, F. Dobraničem, J. Jenullom, S. Makarovič, N. M. Pirc, POP-ovci in “jebeno več” RTVS-jevci … 

in seveda seksi županom Jankovićem, v SVOBODO NAZAJ!

 

“Ponižanja, sramote, samovolje, diktature, krivic, kratenja osnovnih človekovih pravic in dostojanstva narod ne odpušča”, je bralcem oznanil urednik Dela Bojan Budja 

(Delo, 25.april 2022, Tema dneva)

 

Nek drug urednik iz nekoč jedrne EU, danes svobodne(!) V. Britanije, je pred leti, na strateškem forumu na Bledu, odkrito priznal: 

“Govorimo jim, kako naj razmišljajo” (Lionel Barber, takrat urednik Financial Times-a).

 

SLO STRICI z zvočniki so nam povedali: VOLITE mesijo, ki nas bo rešil vsega hudega, kar nam je dosedanja Janševa koalicija naredila (nove domove za starostnike, višje pokojnine, manjše davčne obremenitve, nove zaposlitve-delo, nove ceste in železnice, več denarja za lokalne skupnosti, turistične bone, …)

 

Kljub obvladovanju dominantnih medijev ter češke, madžarske in javne TV (diktatura) je vladajoča koalicija na volitvah pogrnila. 

Vlada namreč ni imela ustrezne komunikacije je že pred volitvami razlagala Naša Nataša (Pirc Musar, ki bo sedaj lahko prevzela javno RTV) ), za njo pa so papagajali FDV novinarski aktivisti, tudi Jani Muhič, ki je S. Makarovič in njeno prostaško pisanje označil za poezijo, Janeza Janšo pa označil za hudobnega in ciničnega (stigma). Deja vu – več desetletij! 

 

Zaključek:

Zaplešimo torej v nove svobodne “ptičje” čase. 

Če bo šlo kaj narobe bo itak kriva prejšnja garnitura, so nas že vnaprej opozorili tisti, ki so sicer izpadli iz igre (LMŠ in Sab, čeprav je včasih AB  POZITIVNO sodelovala in bo mogoče sekretarka na FM lahko postala, saj “obvlada” strukturni primanjkljaj in javni dolg).

 

Lep pozdrav iz Solkana

 

Iva Pavlin Žurman, Solkan

 

P.S. Vsi, ki ste me prosili, naj vam ne pošiljam novic, boste uslišani. Sicer pa, svobodni smo v planinah in ko kolesarimo v naravi, a ne?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine