5.6 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

(PISMO BRALKE) Imeti mnenje še ne pomeni misliti

Čeprav je Studio City iz številnih vidikov vsebinsko za marsikoga (upravičeno) neprebavljiv, je po drugi strani škoda, da njegova vsebina gre mimo nas. Ne zato, ker bi bila posebej kvalitetna ali relevantna, temveč zato, ker nam ponuja redek vpogled v slovenski mehurček (radikalno) leve progresivne medijsko-nevladniško-civilnodružbene-politične scene.”  

 

 

Da gre za FORMO MENTIS skrajne levice (nekoč Magov Makeš je izjavil: “Vse kar ni levo od levega je fašizem!”), mi je postalo jasno že pred leti.

Ne le ob občasnem gledanju Studio C, ampak ob naključnem pogovoru s sodelavcem oddaje (SG je začudeno pogledal, ko sva mu v razgovoru (spomladi 2013)

s prijateljico, tudi profesorico na gimnaziji, povedali, da bivanje, samo med enakomislečimi, deformira duha in povzroča formo mentis! Najinih besed ni razumel(?!) in danes je isti! 

 

Enako smo prijateljice doživele (vse z visoko izobrazbo) po končanem protestu pred VS (Odbor 2014) in srečanju z bivšim dijakom zaposlenim na RTVSLO. Ko smo govorili o krivem sojenju JJ brez znakov kaznivega dejanja, ni vedel kako bi oponiral in je zaključil: “Samo naj odide (Janša, op.), kamorkoli!”

 

Namesto, da bi novinarji iskali resnico in razmišljali s svojo glavo (tudi Štefančič), le reproducirajo – papagajajo za zgagami, cirmani&Co. Le ZAKAJ?

Zadnje novice

Sorodne vsebine