9.9 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

(PISMO BRALKE) Dignitas (in)finita

Piše: Frančiška Buttolo

Na radiu Ognjišče so danes dopoldne (21.4.2024) zelo lepo razložili, kaj v resnici pomeni najnovejši vatikanski dokument o človekovem dostojanstvu. Upam, da bo kak pogovor o tem dokumentu – katoliškem pogledu na glavne današnje etične probleme –  našel prostor tudi v oddaji Intelekta na radiu Prvem. Saj ta oddaja – edina – rešuje  profesionalno čast  naše  RTVS,  javnih slovenskih elektronskih oziroma digitalnih medijev.

Kolikor sem razumela vsebino zadnjega vatikanskega dokumenta, o kateri so danes dopoldne  govorili v radiu Ognjišče moralno in strokovno v slovenski in širši  javnosti  zelo cenjeni  gostje, pa  se političnega bistva sedanje zahodne demokracije dokument vendarle ni dotaknil. Gre namreč za dejstvo, da je zahodna demokracija v resnici že pravi totalitarizem,  bolj ali manj skrajno leve provenience. To je najbolj vidno iz dejstva, da se vse več državljanov zahodnih držav sprašuje, ali proti NOVEMU KOMUNIZMU, zelo močnem zlasti  v Nemčiji, ki se zgleduje pri Sorosovih  globalističnih  kulturno marksističnih nevladnih organizacijah (izrazito   leninistično-stalinističnih!), ne moremo ničesar  storiti, če ne posežemo po po orožjih iz arzenala skrajne desnice. Tovrstnih strank je v Nemčiji največ, vendar pa je največja, AfD lažna desna stranka, močno povezana s kitajsko velesilo (Alice Weidel), kar lepo zarisuje zemljevid pravih izvorov  katastrofalne politike sorosovskih nevladnih organizacij in njihovih glavnih podpornikov, levih velesil, ki financirajo največje desne stranke. Te pa so v resnici skrajno desne samo zato, da bi onemogočile  demokratično  odstranitev sorosovske pogubne skrajno leve politike z vrha zahodnih vladajočih – in prevladujočih –  sil.

Tudi v Sloveniji je vse to dobro vidno. Ukinitev evropskega življenjskega standarda, pobijanje vsevprek v imenu nekega novega družbenega reda, popolna diktatura na področjih obveščanja, zloraba zdravstva za pobijanje najranljivejših, že pred volitvami organizirane volilne zmage komunistov, čaščenje komunističnih praznikov, spomenikov in  sploh vseh simbolov,  prepoved pokopa nedolžnih žrtev komunizma – celo v letu 2024, tudi ko gre za Titove poboje kmalu po koncu  druge svetovne vojne (1945), je v resnici VRNITEV komunizma v Slovenijo. Kar zadeva razlastitve državljanov,    pa smo že slišali v medijih, da bo to ogroženo, še zlasti njihova prazna stanovanja. Ali bo država genialnemu košarkarju, ki si je menda v Ljubljani kupil eno najdražjih stanovanj,  to nepremičnino nacionalizirala? In res se lahko vprašamo, kdo od visokih skrajno levih politikov, ki bo živel v neprimernem bivališču,  se bo priselil v nacionalizirano športnikovo stanovanje. In vprašamo se lahko, kdo bo še hotel graditi drage nepremičnine, ki jih ne bo mogel prodati.

Ampak prav  tako bo. Kljub vsemu bomo kmalu odšli na volitve, na katerih nekomunistični kandidati  ne bodo mogli biti v dovolj veliki meri  izvoljeni, ker je vladajoča skrajna levica volilni sistem do tolikšne mere prilagodila svojim potrebam po zmagi, da to sploh ne bodo več demokratične volitve. Formalno bo ukinjenih ogromno volišč povsod tam, kjer živijo, kot kažejo statistike,   predvsem desnosredinski volilci. Vsebinsko pa so volitve nedemokratične predvsem zato, ker je skrajna vladajoča levica z referendumom o svobodi drogiranja in svobodi pobijanja za državo predragih  “starcev”  zaigrala na najvišjo noto, na skrajno stalinistično tiho željo tistih  mladih, ki verjamejo, da jih zahodni humanizem  ovira pri njihovem ustvarjanju prihodnosti  sveta brez vseh omejitev, sveta čiste svobode, še zlasti kar zadeva ubijalski  nagon in željo po  največjih užitkih, ki pa jih nudijo samo opojne substance. Seveda se vse to z ubijanjem in mamili množično  ne bo zgodilo takoj po referendumu, a iz malega bo kmalu zraslo veliko, veliko. Morda s tolikšnim številom žrtev, kolikor sta jih povzročila hitlerizem in zlasti komunizem.

Vse to kaže, da je z zahodno demokracijo konec. Očitno je to dojela tudi  intelektualna elita v Vatikanu. Zato je pravkar objavila svoj dokument Dignitas infinita – v resnici pa FINITA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine