11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

(PISMO BRALCA) Zakaj ima država prebavne težave

Piše: Mirko Macher

Metabolizem. Beseda, ki izvira iz grščine, ima dvojni pomen. Tokrat bom govoril o presnovi.

Demokratični mesečnik Demokracija Magazin, ki ga izdaja založba Nova obzorja, je bil tudi tokrat zelo aktualen, v bistvu je nastavil ogledalo tistim osebkom, ki imajo težavo s presnovo, prebavo, če hočete bolj po ljudsko: s sranjem.

To je res lahko velik problem, posebej ima lahko neprijetne posledice: napenjanje, kolcanje, spahovanje, črevesni problemi vseh vrst, od spuščanja bolj ali manj smrdljivih plinov, od bolj ali manj glasnega prdenja dalje, …. da se ne spuščam v specializirano zdravstvo, ki strokovno blaži te probleme. Ja, to presnovno odplinjanje, ki ga povzroča organska presnova ali metaboliranje, je pač naravni proces, včasih gre pretrdo drugič preredko, bolj ali manj smrdeče in boleče, smrdi pa vedno, metan ima pač takšen vonj, bogpomagaj.

Ko smo že pri ljubem Bogu, teološko povedno je, da je človek: … iz pepela si in se v pepel povrneš; torej bo že držalo, da se presnavljamo tudi na dolgi rok.

No, vrnimo se na izdani Demokracija Magazin, ki je didaktično natančno analiziral slovensko izrazoslovje iz digitalnih medijev, ja ja, tudi vseh vrst, saj je informacijsko komunikacijska tehnologija (ikt) neustavljiva, prehaja in prihaja na površje iz vseh por življenja, še najmanj po naravni poti, kar bi se spodobilo, npr. sranje v nočno posodo, wc školjko, če ne drugače pa za sosedov okrasni grm, …

Natančno razkrivanje bolečin ob mentalnem presnavljanju, beri frustracij ubogih duš, ki iz obupa mentalno serjejo vsevprek, je razvidno iz tega analitičnega magazina. Najbolj sočen in najbolj pogosten mentalni obkladek v navedenem magazinu je: TI SI GNOJ!. Ja, in? TUDI TI SI GNOJ, sledi odgovor, in tako dalje do onemoglosti …Gnoj je pač naravni produkt sranja, ki se lahko celo trži …, zato smo vsi potencialni GNOJ.

Ko smo že pri analitiki sovražnega govora, je vidno in razvidno le eno, da država ni sposobna najprej narediti reda na svojem javnem stranišču, v parlamentu. Če bi hotela red, bi ga naredila, vendar prav obratno, spodbuja nered, ker je nedosledna in pušča da se vsak, ki ima presnovne, prebavne ali mentalne motnje, userje, kjer mu pač najbolj paše.

Obkrožil sem tri primere, ki pa so vredni resne obravnave TE DRŽAVE: policije, tožilstva in sodstva, torej represivnih organov po defoltu ozPO DOLŽNOSTI, ki pa (pre)dobro plačanega dela ni sposobna opraviti, še več, s svojo nedejavnostjo ga celo spodbuja.

Torej, očitno je, ta DRŽAVA ima velike presnovne motnje!

Ti primeri so: napad Makarovićeve na krščanske vernike in katoliško Cerkev, napad na Janeza Janšo in njegovo družino ter napovedane Golobove čistke janšistov, in ki se izvajajo tu in zdaj. No, še mnogo, premnogo je podobnih primerov, ki si zaslužijo najstrožjo zakonsko obravnavo. Tako da me je sram kot Slovenca, da je ta DRŽAVA tako nedosledna in pokvarjena, da si dovoli menežiranja GOLOBU, ki je po golobje zasral in zagnojil celo Slovenijo in hodi srat po Evropi in svetu, pa se mu nič ne zgodi, in ki bi mu njegov veterinarski kolega lahko priskočil pri presnavljanju na pomoč s tem, da bi mu priporočil pravo zdravilo …, pa mu ne …še več, tudi sam stalno mentalno serje …

Nihče me ne bo prepričal, da ta nedejavnost aktualne VLADE, na tem higienskem polju delovanja, ni načrtovana. V bistvu gre za nek inovativen, psihološko prikrit način novačenja potencialnih volilnih množic iz t. i. obrobja, ki jim je takšno, iz magazina povzeto  izrazoslovje najbliže. No, o tem, strokovno osvešča dr. Tina Bregantova, ki ve več, saj zna znanstveno utemeljiti tako presnovne kot mentalne odklone tiste vrste (ta)tičev, ki kreirajo volilne algoritme.

No, pa smo zopet na začetku hvala Bogu, najprej zdrava prehrana, potem zdrava snovna in duhovna presnova ter nazadnje zadovoljni in ustvarjalni ljudje, ki se bodo medsebojno spoštovali.

Kot se rad ponavljam: Največje rezerve človeštva so v razvijanju človeško humanih medsebojnih odnosov.

Mag. Mirko Macher, z.r.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine