1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(PISMO BRALCA) Predsedniki in predsednica

Piše: Marjan Žolnir st. 

V samostojni Sloveniji smo volili štiri predsednike in eno predsednico. Prvi predsednik tov. Kučan (Küčan) še predno je bil izvoljen,  je izjavil na shodu v Tacnu pod Šmarno goro, da noče da bi bila Slovenija samostojna država, zato je tudi v svojih mandatih razdvajal slovenske državljane in ustvarjal prepir.

Drugi predsednik g. Janez Drnovšek je želel ta razdor ublažiti, pa mu je tov. Kučan in njegova falanga metala polena pod noge. Tretji predsednik tov. Türk je prevzel vodenje države po diktatu Kučana. Četrti predsednik g. Borut Pahor je bil prvi, ki se je zavzemal, da bi bili slovenski državljani med sabo spravljeni. S petimi volitvami smo dobili predsednico tov. Natašo Pirc Musar, ki je na svoji predvolilni kampanji glasno izjavljala, da bo predsednica vseh državljanov in se zavzemala za spravno državo. Kmalu po prevzemu funkcije je pokazala, da se je debelo zlagala. Prvič, ko je pri italijanski oblasti protestirala proti fašistični falangi, ki je protestirala proti komunističnim pobojem italijanskih domoljubov, istočasno so nasledniki komunistov protestirali proti fašističnim pobojem v Sloveniji je pa tov. NPM bila tiho kot grob pa so bili morilci fašisti in komunisti. Sem sorazmerno še »mlad« pa se zelo dobro spominjam, ki smo sebi v uho govorili fašisti, komunisti, nacisti vsi so isti, kar je resnica.

Fašisti so pobijali svoje lastne državljane ravno tako nacisti, največji poboj nad lastnim narodom pa so naredili in še vedno se dogaja v državah, kjer je in bila komunistična oblast kjer so največji masaker naredili komunisti.

Tov. Nataša Pirc Musar je pokazala v kakšno zvrst spada na paradi ponosa LGBTQ+. Kam spada je dokazala, ko se je objemala z neko osebo, ki je ni bilo prepoznati ali je M ali Ž ali vesoljska spaka.

Kadar koli se pogovarjamo o preteklosti v navzočnosti levičarjev, vedno protestirajo s pripombo pustite preteklost in pozabite nanjo. Nobena nacija ne more preživeti, če pozablja na preteklost. Narod, ki ignorira preteklost ne more ustvarjati bodočnosti, vedno dela iste napake. Star pregovor pravi na napakah se učimo, zato moraš zgodovino imeti vedno v mislih. Pri levih je zelo zanimivo, da tisto kar so in še delajo napačno je treba takoj pozabiti, napake, ki jih naredi nasprotna stran pa dajati na veliki zvon.

Marjan Žolnir st., Ljubljana

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine