4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

(PISMO BRALCA) Politikantska zloraba Računskega sodišča RS

V začetku decembra smo bili priče revizijskega poročila Računskega sodišča, ki ugotavlja, da Banka Slovenije pri izvajanju nadzora nad poslovanjem bank v letih 2008 do 2013 ni vedno ravnala skrbno in enotno, izrečeni izredni ukrepi pa so imeli neustrezno podlago.

 

Halo!? Kaj se ne piše leto 2020?

Komu še lahko služi revizijsko poročilo izpred deset let? Morebiti za DINOS?

Ne!

Služi za pomiritev naroda, ki je v milijardah € preplačal sanacijo levičarsko izropanih bank, ob tem pa skrbi, da se v kontekstu zastaranja ne bo nič zgodilo nobenemu od ‘banksterjev’, ki jih je inštalirala levičarska pro/udbovsko pogojena oblast globoke države.

Naključij ni!

Ob temu se je potrebno še spomniti, na kako cincajoč način je Tomaž Vesel predočil dejstvo, da revizija kot takšna ne razkriva osebnih odgovornosti tistih ‘banksterjev’, ki niso skrbno ravnali z našim denarjem, z denarjem, ki ga bodo/bomo morali prej ali slej v končni fazi poplačati vsi davkoplačevalci!?

Povsem nasprotno je bilo delovanje predsednika Računskega sodišča tov. Tomaža Vesela v kontekstu preuranjene javne predstavitve osnutka! revizije nabave zaščitnih sredstev zoper CORONO 19, vse v času letošnjega leta, ki jo je tov. Tomaž Vesel na vse načine hotel umestiti v predbožično rušenje desne vlade. Ne tu Vesel ni počakal deset let od obravnavanih dogodkov, je pa tik-tak zamenjal namestnika, ki ni hotel ‘preko noči’ podpisati ca. 300-stranskega osnutka revizije, da bi ta posledično lahko našel tudi stranpot do pro/udbovskih levičarskih medijskih ubijalcev, ki se trudijo ‘ubiti’ desno vlado še od časov predno je ta sploh zaživela.

Niti ne enoletna oblastna abstinenčna kriza zblojenih levičarjev ja na višku, sedaj se po vedno glasnejšem kruljenju po oblasti, niti ne trudijo več skrivati njim lastnih zavržnih politikantsko koruptivnih rabot.

Tov. Tomaž Vesel je tako v njemu lastni intelektualni podhranjenosti storil tisto, kar ne bi storila nobena odgovorna oseba na njegovem položaju – v celoti je spolitiziral/instrumentaliziral Računsko sodišče za dnevne potrebe pro/udbovske globoke države, do fundamenta in globje zbil kredibilnost/integriteto Računskega sodišča, kjer je evidentno, da so rezultati revizij (tudi) odvisni predvsem od tega koga revidira Računsko sodišče.

In še nekaj ne bi storila nobena odgovorna oseba na njegovem položaju – ne bi zatajila, da ob delovanju na eni od vrhovnih državnih institucij RS, v Švici po strani, v času popoldanskega fuša, služi neverjetnih 250.000 $/leto!? Sicer se tov. Tomaž Vesel Sizifovo trudi prikazati nepregledni množici delavcev RS, ki zaslužijo letno manj kot 10.000 €, da letni popoldanski zaslužek 250.000 $ ni nič posebnega za švicarske razmere, ob tem pa ostajajo odprta vprašanja:

Čemu ni javno razkril postranskega zaslužka iz Švice, ko je kandidiral za predsednika Računskega sodišča?

Kam ima usmerjena nakazila – v Švico ali v RS?

posledično

Kje plačuje davke od popoldanskega zaslužka – v Švici ali v RS?

itd…

V situaciji, ko desnica v RS praktično nima državnega funkcionarja, ki bi zasedal vrh državne institucije primerljive Računskemu sodišču, kjer velja, da so praktično vsi vrhovi sodišč, tožilstev, policije, itd., itd., ‘pokriti’ s pro/udbovsko usmerjenimi kadri se sprašujem, kakšen halo bi naredili pro/udbovski medijski ubijalci, če bi predsedniku Računskega sodišča levičarskemu tov. Tomažu Veselu primerljivo pozicioniran desničar v času popoldanskega fuša zaslužil po 250.000 $/leto?

Levičarskega nabijanja/ubijanja ne bi bilo konca, od ‘jutra do sutra’, ob vsakih novicah na prvem mestu – vsaj ¾ časa namenjenega vsakokratnim novicam…

Sledile bi domače peticije pro/udbovsko levičarskih F 21, F22, F 571, urednikov od Cicibana do …, kjer ne gre prezreti pričakujoče tuje peticije neobstoječih akademikov F 150, pa peticije vseh levičarjev inštaliranih po Bruseljskih uradih, razbijaški politkolesarji bi se motorizirali, da bi lahko dovolj hitro krulili, uničevali Ljubljano, sramota RS Korl-Šarec-Mesec-Bratuškova-Fajonka bi imeli tiskovno konferenco vsako ‘polno’ uro…

Tov. Tomaž Vesel, če si inštaliran v službi pro/udbovske globoke države potem pač služiš pro/udbovski globoki državi…

Tov. Tomaž Vesel, kaj ne pravijo že vsaj dva tisoč let, da prvi vrzi kamen le, če si brez greha…

Tov. Tomaž Vesel, čas zori za edino korektno dejanje – častni odstop, če sploh veste, kaj to pomeni!

Evidentno so levičarji v stanju dobesedno uničiti kredibilnost/integriteto še zadnjih institucij RS, vse, da se na kakršen že koli privlečejo nazaj v oblastno korito.

Franc Trunk, Portorož

Zadnje novice

Sorodne vsebine