-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(PISMO BRALCA) Politika in volitve ter novi obrazi

Piše: Marjan Žolnir st.

Nisem politik, sem Slovenec, sin slovenskih staršev, vzgojen po krščansko.

Drage državljanke in državljani, zelo kritično se govori o sedanji vladi, nekateri jo tudi hvalijo zelo sramežljivo ali ne komentirajo. Vlado imamo takšno, kakršno smo/ste izvolili. Velika napaka je, ker volivci niso šli na volitve, danes kritizirajo tudi tisti, ki niso šli volit in se izgovarjajo, da niso nikogar volili. Pa ni tako tudi tisti ste volili to vlado, ki jo imamo. Vsak, ki ni šel volit, je privolil, kar se je izvolilo. Sem nekoliko »mlajša« generacija, pa sem se udeležil vseh volitev in referendumov v moji 72-letni volilni pravici.

V času socializma smo hodili na volitve potrjevat stare obraze, stare komuniste z nizko izobrazbo. Moj direktor podjetja je bil kurjač peči v šolah – komunist. V samostojni Sloveniji volimo vedno nove obraze in v prvih vladah so bili izvoljeni kar  visoko izobraženi, z vlado Mira Cerarja – samo, da je nov obraz.

Nov obraz Alenke Bratušek je bil ravno tako katastrofa za  državo Slovenijo in njene državljane. Tov. Šarec še večja katastrofa, še bolj pa tov. Golob in njegova ekipa, ki nas je pripeljala k uničenju Slovenije – kmalu bomo Severna Koreja in Venezuela, mogoče bodo našo državo vodile opice.

Drage Slovenke, Slovenci, lojalni državljani, kadar boste šli na volitve, volite po svoji lastni presoji, ne po propagandi, da lahko državljanom prinese blaginjo nov obraz, kar smo doživeli pri štirih “novih” obrazih. Volivke in volivci, počasi se približujemo predčasnim ali pa rednim volitvam. Upajmo, da bo tov. Kučan (Küčan?) in njegovi pajdaši ne bodo spet pripeljali nov obraz, takega, da bodo pahnili ta mali narod v brezno brez dna. Vse te vlade, ki so vodile državo z naštetimi predsedniki-novi obrazi, so Slovenijo pripeljale na rob brezna. Z novim obrazom se bo ta agonija še poglobila in bilo bi najbolje, da ostane sedanja Golobova falanga še naprej tako, da po mojem predvidevanju po koncu druge vlade Goloba Slovenije ne bo več. Upam, da se motim. A s tem bi uresničile želje tov. Kučanu in njegovim somišljenikom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine