30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(PISMO BRALCA) Nataliteta in demografija

Piše: Mirko Macher

Elon Musk je bil glavna zvezda, na letni konferenci, ki jo je organizirala stranka italijanske premierke Giorgie Meloni. Na konferenco je prišel z enim od svojih enajstih otrok, da bi pokazal, kako pomembno za človeško vrsto je razmnoževanje.

NATALITETA je strokovni pojem, ki opredeljuje etnični vidik, pomen in sposobnost utrjevanja civilizacije (prirastka).

DEMOGRAFIJA, ki beleži statistične podatke o narodnih trendih (rast/ stagnacija/ nazadovanje), je ključna za dolgoročno načrtovanje blagostanja vsakršne entitete, naroda, … Tega se nenazadnje zaveda celo Putin, ki poskuša reševati nacionalni demografski kolaps, drastičen padec rojstev v Ruski federaciji s tem, da bi podjarmil kar desetmilijonske množice državljank in državljanov iz Ukrajine tako, da bi jim enostavno zamenjal pasporte (državljanske listine). Ti pristopi niso nič novega, o tem pričajo primeri nacionalne uzurpacije Tatarov, Čečenov, … ja tudi že Ukrajincev, Kozakov, … in drugih asimilirancev.O propadu rimske civilizacije, ko pride do zatona Zahodnorimskega cesarstva(ZRC) na eni strani in vzpona Vzhodnorimskega cesarstva (ZRV-Bizanca) na drugi strani, in posledicah razvrata, nas uči zgodovina. Glavni razlog za to, naj bi bilo naropano egipčansko bogastvo po propadu Kleopatre VI., ko je Oktavijan preko židovskih trgovcev, preneseno bogastvo v Rim, na tla rimskega cesarstva, pretopil v blaginjo, kar je ustvarilo navidezno vsečloveško blaženost, dokler se ta vreča brez dna ni izpraznila in je razvrat povzročil dokončni propad: narcizem, opijanje, orgije, jalovost, incest, … Ne vojne, nesposobnost narodne reprodukcije odpre vrata vzhodni civilizaciji, ki ni poznala razvratnih razvad rimskih elit, kvazi elit živečih v pretiranem blagostanju naropanega bogastva … Žal tudi mučeniška in svetniška vera, trojstvo vere, ni ustavilo slabih razvad, še več, tudi samo se je navzelo sramotne pohote in posledično okužilo s spolnimi in drugimi boleznimi (sifilis, kuga, kolera, …), da o naravnih katastrofah, šibi božji, ne govorimo …

Zgodba se še enkrat ponovi. Ko mohamedanska vera izloči vse krščanske slabosti in skušnjave v spolnosti: preprečevanje naravnih rojstev, varanje med zakonci, omamljanje z drogami vseh vrst, pijančevanje, nasilje nad ženskami, … in podobne moralne eskapade, ki so se prenesle iz Zahoda, in, ko potegne v svoj moralno verski diskurz , v čistost in odkrit medsebojni odnos, tudi za ceno nasilnih izpadov, osvajalskih pohodov, janičarstva (kraje in prevzgoje otrok), nasilja nad nelojalnostmi v družini (varanje zakonskih mož), … ipd. nemoralnosti.

Toliko o vzponu in morali civilizacije, ki tekmuje za prevlado v vzgoji in izobraževanju sodobne globalne civilizacije, ki je nadgradila vse, kar se je že dogajalo na tej Zemlji doslej, od ugrabitve lepe Helene dalje …

In zato sta Elon Musk in Giorgina Meloni prava moralna osvežitev v evropskem političnem razmisleku, o evropski in zahodni morali, da ne filozofiram naprej.

Razumi, kdor lahko, za ostale pa je itak rešitev osveščanje od morali človeštva, od A-Ž.Se res moralno in etično vprašanje skriva v veri človeštva:

KRŠČANSTVO:ISLAM?

Mag. Mirko Macher, z.r.

PS: Italija ima eno najnižjih stopenj rodnosti na svetu zato je Musk množico pozval, naj “naredijo več Italijanov, da rešijo italijansko kulturo”, kar je ena od prioritet vlade Melonijeve. Za Slovenijo velja enako!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine