10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

(PISMO BRALCA) Čeferin dela to, kar očita drugim,

Predsednik UEFA gospod Čeferin je v tem predprazničnim časom reden gost vseh časopisov in revij,nastopa tudi na TV. Kot rdeča nit njegovh nastopov se vleče izrazito negativen odnos do aktualne vlade in premijeja. Znova in znova ponavlja isto mantro, kako nas ta vlada deli in vnaša sovraštvo. Pri tem se ne zaveda, da s takim govorenjem le raspihuje že tako razgrete politične strasti.

 

V oddaji Od blizu je voditeljici na vprašanje ali se je že srečal z aktualnim premijejem odgovoril da ne in da misli, da se tudi ne bo . Dodal je tudi, da dogodkov ne pozablja in na vprašanje ali to pomeni da je zamerljiv je odgovoril- lahko bi se tudi tako reklo.

Spominjam se tekme lige prvakov letos spomladi v Milanu- Brescia: Valencija. WHO je že razglasila pandemijo, tekma pa je bila vseeno odigrana pred polnimi tribunami, navijači Brescije pa so množično potovali v Milano. Znano je da je prav ta dogodek sprožil kataklizmo Covida 19 v Lombardiji.

Aktualni premije je takrat v neki izjavi izrazil kritiko UEFE, izgleda da je bil to povod za to kar čitamo sedaj.

Pedsednik UEFA je nedvomno časten položaj ne pomeni pa to, da si se s tem že avtomatično vpisal v zgodovino. Vedeti je treba da je krovna nogometna organizacija stara že toliko kot sam nogomet in da so zadeve utečene, protokoli znani. Gospod Čeferin je npr. spremenil protokol podeljevanja medalj- s tribune ga je prenesel na teren- nič vsebinskega, uvedel je Ligo narodov in si v glavnem nakopal slabo voljo najboljših evropskih klubov zaradi prenatrpanega programa tekem.Sedaj vsaj nekateri še bolj glasno razmišljajo o profesionalni ligi najboljših izven UEFE.

V nekem nemškem časopisu se je nedavno pojavilo vprašanje ali nista morda g. Čeferin in g. Vesel

predsednik računskega sodišča in hkrati nadzornik FIFE-nadzoruje tudi plačo g. Čeferina v konfliktu interesov, poznata se še iz časov pri Nogometni zvezi Slovenije.

Zaradi vsega navedenega mislim, da bo imel g. Čeferin dovolj dela na sedanji funkciji.Morda bi bilo le bolje,da se vsaj začasno vzdrži komentiranja aktualne slovenske politike. Sicer je pa tako že večkrat izavil, da ga vstop v politiko ne zanima.

Branko Mlinar, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine