14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Odprto pismo varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev programov RTVS

Spoštovani, opozarjam na poročanje vašega novinarja B. Veseliča v prvem prispevku oddaje Tednik dne 9.11. 2020.

 

Sicer korekten opis poteka dogajanja na ljubljanski ulicah dne 5.11. je pokvaril del prispevka, ki kot relevantno osebnost dogajanja prikazuje g. Anisa Ličino, večkrat obsojenega kriminalca iz ljubljanskega kriminalnega podzemlja, ki na vprašanje kaj storiti za preprečitev nasilja nad novinarji “svetuje”, naj vaši novinarji nosijo jasne oznake RTVSLO, pa se jih nihče ne bo fizično lotil. S tem je omenjeni jasno nakazal, da je nasilje nad novinarji in snemalci upravičeno, če le niso uslužbenci nacionalne TV.
 
To napeljuje k sklepu, da je poročanje TV SLO pristransko v korist nasilnežem. Novinar z dodatnimi vprašanji Anisa Ličine ni opozoril oziroma problematiziral, da naj bi bili prisotni novinarji in snemalci vseh medijev, ne glede za koga poročajo, enako zaščiteni pred fizičnim nasiljem. Novinar bi moral v prispevku reči bobu bob in v zaščito korektnih postopkov policije gledalcem pojasniti, zakaj je bila nasilnica fizično onemogočena in vklenjena, saj je za analizo posnetkov imel dovolj časa.
 
Vse skupaj me niti ne čudi, saj je voditeljica Tednika med tistimi, ki na TVSLO vztrajno in dokazano širi svojo ideološko agendo z zelo pomankljivim občutkom za uravnoteženo poročanje. Zato me zanima tudi, kdaj boste presegli sami sebe in dokazali, da ste v resnici varuh gledalcev in poslušalcev, ne pa varuh mnenj urednice informativnega programa M.J. Ambrožič in nekaterih njej podrejenih. To ste konec koncev potrdili tudi z vsakokratnim strinjanjem z njenimi mnenji.
 
Varuh gledalcev mora biti povsem nepristranska osebnost, sicer medijski strokovnjak, ki v preteklosti ni bil nujno zaposlen na RTVSLO.V kolikor v bodoče to ne boste, se bom zavzemal za vašo zamenjavo preko vseh legalnih organov, ki lahko k temu pripomorejo.
 
Hvala za odgovor in lep pozdrav,         
 
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine