9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Kako sem se naučil ločiti med »Kdo nam laže« in »Kdor nam ne laže«

Vse dokler mi znanec ni priporočil ogleda oddaj »Kdo vam laže« na privatni TV postaji v katerih se z argumentiranimi dokazi pokaže na fakenews v informacijah  na tv programih nacionalne RTV, POP  TV, KANAL A in v podobnih  medijih,  sem nekritično od teh medijev prejemal njihove informacije, saj sem verjel, da iz teh medijskih hiš  prihajajo preverjena , kvalitetna  in resnične informacije.

Že po gledanju nekaj oddaj »Kdo vam laže«, pa sem se naučil tega, da moraš z veliko rezervo in velikim dvomom sprejeti sporočila iz teh medijskih hiš. V teh medijskih hišah se  rojevajo tudi fakenews, in prirerajo informacije  z določenim namenom in se plasirajo med nas  povprečno nevedne enostransko obveščene državljane. Navijanje za eno politično opcijo s tarčnimi vprašanji in upadanje v odgovore gostov pa je očitno razvidno v oddajah Tarče in Studa City, v katerem voditelj še dodatno pokaže kako se nekulturno sedi in nekulturno rokuje z gosti. 

Čeprav moram  plačevati  članarino t.i nacionalni RTV v višini več kot 144 EUR, pa sem po tem spoznanju takoj prenehal uporabljati te njihove storitve in priklopil na tuje medijske tv hiše ( avstrija, hrvaška),  kjer se informacije ne prirejajo   za dnevne politične namene in še zastonj so.

Zato tisti ženski medijski  bojevnici t.i profesorici , katera je na nedavnem shodu prvorazrednih navijačev RTV  z vreščečim glasom kričala, da ne dajo nacionalne RTV  sporočam, da ji brezplačno oddam moj del te nacionalne hiše z vsem osebjem vred skupaj z obvezno rtv naročnino.

Zakaj se v večini naših nacionalnih medijih  tako radi poslužujejo lažnih novic prirejenih za politično agendo?

Odgovor je preprost. Ali ni eden od  filozofov, ki je živel  in proučeval  komunizem ugotovil in zapisal, da je laž je nesmrtna duša komunizma. Ali ni poznan ruski disident akademik Solžecin  v tistem času objavil odprto javno  pismo ruski komunistični eliti in narodu z opozorilom, da naj ne živijo z lažjo.

In ker v naši družbi in ustanovah še vedno prevladujejo ostanki socialistično komunistične ideologije  je torej odgovor na dlani. Sicer pa kdor laže tudi krade ( bančne luknjo, iransko pranje denarja). 

Socialstično komunistična ideologija ima v svojem jedru revolucionarni naboj, da so za dosego svojih ciljev dovoljena vsa sredstva tudi preko trupel. Petkovi politkolesarji in od političnih tajkunov spodbujeni pešaki z samooklicanimi umetniki financiranimi iz državne blagajne blagajne,  se zbirajo kljub prepovedi zaradi epidemije in tako širijo okužbe in povečujejo žrtve. Udeleženci zbiranja pripadajo levemu delu Gaussove krivulje v kateri so tudi debili. Ti danes kljub svetovni pandemiji razglašajo, da ni kitajskega virusa pri nas, ker tam pač vlada komunizem

Med te spadajo tudi »lepe« napovedovalke v tv hišah, ki ne želijo zakriti usta in nosu z masko, ker si srčno želijo , da njihovo lepoto vidijo gledalci pa tudi, če s tem ogrožajo druge pristopne v studiu, ki majo maske. Morda pa sem krivičen in jim je bilo tako naročeno s strani  vodstva, da bi nagajali aktualni vladi ki je sovražna do fakenewsu.

Miro Draksler

Zadnje novice

Sorodne vsebine